З Качанівської колонії у президентське крісло

17 червня 2013, 20:40
Власник сторінки
політик
0
1616
З Качанівської колонії у президентське крісло

Тимошенко може балотуватися у 2015 році

Хто сказав, що Юлія Тимошенко не може бути єдиним кандидатом від опозиції у 2015 році? Точніше, чи є перепоную її перебування у Качанівській колонії? Принаймні це не така велика проблема як багатьом здається. В історії українського парламентаризму були випадки, коли людина вигравала вибори не будучи на волі. 

У Конституції відсутня вимога щодо непогашеної судимості. Така норма є лише в Законі "Про вибори Президента". То чому не переписати Закону? Адже вища юридична сила все ж таки за Конституцією. А там чітко сказано: Президентом України може бути обраний громадянин України, який досяг тридцяти п’яти років, має право голосу, проживає в Україні протягом десяти останніх перед днем виборів років та володіє державною мовою. Перелік умов вичерпаний...

Інших вимог в Конституції не має, а отже Юлія Володимирвна може брати участь у виборах Президента. Тому я вношу на розгляд парламенту зміни до Закону України "Про вибори Президента України" про скасовання норми щодо обмежень засудженим громадянам брати участь у виборах. Кожен має право бути обраним і вже виборцю вирішувати заслуговує людина такого права чи ні.

Хочу віддати належне соратникам Юлії Тимошенко, які під час об'єднавчого з’їзду «Батьківщини» прийняли абсолютно правильне рішення, про те, що Юлія Тимошенко повинна бути єдиним кандидатом на посаду Президента України від опозиції.

Саме так і повинна боротися опозиція за свого лідера і саме так має відстоювати свої права: розробляти законопроекти і домагатися їх ухвалення, а не влаштовувати безрезультативні демарші.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.