Народ цікавиться: коли буде єдиний опозиційний кандидта в Президенти?

15 жовтня 2013, 18:28
Власник сторінки
політик
0
838
Народ цікавиться: коли буде єдиний опозиційний кандидта в Президенти?

80% питань можна вирішити у Верховній Раді

Чесно кажучи не знаю, що важливіше для народного депутата, відпрацювати сесійний тиждень, чи за один день зустрітися з мешканцями 8 сіл. За сьогоднішній день у мене відбулись зустрічі з селянами сіл Дем’янці, Харківці, Греблі, Мазінки, Дівички, Ковалин, Єрківці та Стовп’яги Переяслав-Хмельницького району.

Здебільшого люди йдуть з особистими питаннями. Однак, 80%  з них можна вирішити у Верховній Раді. Якщо не за допомогою законів, то принаймні у парламенті досить важелів і повноважень, щоб зупинити свавілля чиновників, а то й цілих відомств, які створюють проблеми виборцям.

Якби більшість моїх колег переймались людськими проблемами, особливо в селах, я переконаний, Верховна Рада працювала б по іншому. Був би прийнятий, наприклад, закон про спадщину. Тоді половина виборців, хоч зараз готова була б голосувати за нас. Чи змусити Держказначейство виплатити сільським радам їхні гроші, які воно заморозило. Тоді б не тільки в селі Копилів, а в багатьох інших були б освітлені дороги, відремонтовані школи, дитячі садки, а то й побудовані дороги.

Або інший приклад. В с. Дівички до мене звернувся мешканець інвалід. Він протягом 60 років отримував безкоштовно 2 пари ортопедичного взуття на рік. Літнє та зимове. Чиновники Переяслав-Хмельницького району вирішили: «якщо не працюєш, отримуй тільки одну пару». Я впевнений – це не один випадок. Хто прийняв таке рішення?

А плата, як мінімум 50 гривень за довідки про те, що в димарях немає сажі? Їх ніхто навіть не перевіряє, а селяни вимушені платити гроші, з яких набігає шалена сума. Хто її контролює?

І таких проблем у наших виборців – хоч греблю гати! Але щоб про них знати, потрібно з ними спілкуватися, а не «зомбувати» їх за допомогою телевізора.

До речі, якщо хтось з моїх колег думає, що виборці беззастережно вірять всьому, про що говорить їм чиновники по радіо, чи ТБ, то вони глибоко помиляються. Люди дуже добре орієнтуються і в політиці, і в тому, що відбувається в парламенті.

Найбільш свіжий приклад. Сьогодні на зустрічі мене запитали: «Чому більшість говорить, що опозиція не підготувала закон про лікування Юлії Тимошенко за кордоном, якщо є ваш такий закон?». І це не в місті, де люди користуються Інтернетом, а в селі Дем’янці.

І до моїх колег з опозиції. Люди все частіше питають про майбутніх кандидатів у Президенти. За кого я буду агітувати, кого варто підтримати?... Може варто розпочати виборчу кампанію вже зараз? А найкращим її початком буде голосування за ті закони, які обіцяли виборцям прийняти в першу чергу.

Завтра продовження. Зранку зустріч у селі Глибоке, потім поїду до учасників акції протесту, яку влаштовують працівники аеропорту «Бориспіль» проти скорочення соціальних програм і недотримання угод керівництвом аеропорту з трудовим колективом, після чого з 12.00 у громадській приймальній м.Бориспіль у мене буде проводитись зустріч з виборцями.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.