Зупинити земельних рейдерів

17 жовтня 2013, 05:54
Власник сторінки
політик
0
657
Зупинити земельних рейдерів

Головне, що цікавить громаду Глибокого – це коли більше ніж 400 селянам видадуть державні акти на право власності земельних ділянок.

Я вже розповідав, як вчора в місті Бориспіль правоохоронці швидко, оперативно і грубо розігнали мирний пікет людей. В той же час, коли відбуваються масові порушення прав громадян, а у сотень людей відбирають їхнє майно – правоохоронці мовчать.

Вчора я зустрічався з мешканцями села Глибоке Бориспільського району. До речі, люди не могли повірити, що приїхав на зустріч сам депутат. Як сказали виборці Глибокого, починаючи з Бакая, після виборів, на окрузі не бачили жодного депутата. І нині вони були переконані, що на зустріч приїде не депутат, а його помічник.

Головне, що цікавить громаду Глибокого – це коли більше ніж 400 селянам видадуть державні акти на право власності земельних ділянок. Вони були виготовлені за мого сприяння, через запити, звернення. Але… людям їх не видають. Видно, чиновники чекають хабара і тільки тоді люди побачать ці документи. Вони дочекаються, але не хабара, а те, що їм доведеться нести відповідальність за свої дії.



На цьому тижні вже згадувалась проблема «сажі в димарях». І в Глибокому Київоблгаз "дістав" селян. І туе намагаються стягувати масові побори через довідки за дим. А це - десятки мільйонів гривень.

Вже більше року я воюю з Київоблгазом направляючи сотні запитів у прокуратуру, в Антимонопольний комітет, в різні державні установи. Але, напевно, і з ними діляться, бо йдуть одні відписки… Але я не зупинюся і побори з людей «бо так комусь захотілось», будуть припинені.

Після Глибокого, прийом громадян у Борисполі. Понад 30 людей з міста Борисполя і сіл району майже до вечора. І вже стало поганою традицією, коли під час таких зустрічей кожного разу дізнаєшся про нові масові рейдерські атаки на власність селян.

На цей раз на громаду села Требухів, Броварського району. З цього села 64 осіб мають земельні ділянки, на них є державні акти, люди обробляють цю землю ще з 99-го року. А в жовтні цього року раптом з’явились невідомі особи і також з державними актами на ці ж ділянки. І вже йде підготовка до їх розподілу і будівництва.

Відразу ж на місці прийняли рішення підготувати запити до правоохоронних органів. Головне визначити, чи задіяні в цій афері чиновники і на якому рівні. Бо якщо їх не зупинити, то такі схеми мають властивість дуже швидко поширюватися.



Люди вже не вірять місцевій владі, не вірять і бояться міліції, бо в багатьох випадках саме через такий тандем і здійснюються темні оборудки з чужою власністю.

В такому випадку, може не треба мобілізовувати такі сили, щоб розігнати мирних людей, які намагаються привернути увагу до своїх проблем, а розібратися з місцевими, наскрізь корумпованих чиновниками в погонах і без них?!

Сьогодні знову зустрічі, у багатотисячних, великих селах Старе та Сошників Бориспільського району. По особистому запису на прийом громадян, вже можна сказати, що вони будуть досить напружені і багатолюдні. Але про це вже пізніше.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.