«Український Мікеланджело» Шматька бідує у шкільному підвалі

02 листопада 2013, 19:20
Власник сторінки
політик
0
456
«Український Мікеланджело» Шматька бідує у шкільному підвалі

Якщо людина зі світовим іменем і колекцією шедеврів вимушена нидіти у шкільному підвалі, що ж говорити про звичайних людей?!

Застиглі фігури (на фотографіях) це не Флоренція, не Генуя, не музей Лувру. Це Україна, підвал у школі Переяслав-Хмельницького, де зберігається безцінна колекція творів «українського Мікеланджело» Миколи Шматька. Людини, яка перемогла мармур.

Мармур перемогла, а державну машину зі всім її чиновницьким апаратом – не може. Якщо людина зі світовим іменем і колекцією шедеврів вимушена нидіти у шкільному підвалі, що ж говорити про звичайних людей?!

З кожною поїздкою на зустрічі з виборцями переконуюсь, чиновникам не те, що «митці зі світовим іменем» не потрібні, для них звичайні люди є зайвим тягарем. Правда не завжди. Коли потрібно стягувати різноманітні податки з людей, чиновники стають дуже винахідливими.

Після вчорашньої зустрічі з виборцями сіл Переяслав-Хмельницького району Сосновою, Дениси, Помоклі, Радянського, остаточно переконався: чиновницькі «реформи» і «оптимізації», які влада реалізовує в селах, насправді просто корупційні схеми, які цілеспрямовано ведуть до знищення села.

В результаті, Держказначейство блокує виплати сільрадам. Ощадбанк закриває свої відділення в селах. Це при тому, що і так мізерні пенсії а люди не можуть вчасно отримати. На рівні області проводяться тендери автоперевізників, де дивляться на «відкати», а цілі села залишаються без транспортного сполучення навіть з райцентрами.

Можна скільки завгодно декларувати боротьбу з такою корупцією і приймати відповідні закони. Але щоб її подолати, потрібно починати з малого: хоча б з того, що делегувати владні функції на місця і дати можливість громадам самим вирішувати свої проблеми.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.