Євроінтеграція в обнімку зі злиднями

13 листопада 2013, 08:49
Власник сторінки
політик
0
425
Євроінтеграція в обнімку зі злиднями

За запеклою боротьбою «хто більший євроінтегратор?» в парламенті за простих людей повністю забули

У мене дедалі частіше виникає питання: а кому, власне, потрібна нинішня євроінтеграція? Для вищого керівництва нинішньої влади? Ні, вони і так повністю євро інтегровані: і майно, і діти їхні – все там.

За запеклою боротьбою «хто більший євроінтегратор?» в парламенті за простих людей повністю забули. А поза тим, вимальовується гнітюча картина. 

Життя людей, особливо в селах, все більше нагадує якесь дике шоу на виживання. Вчора я зустрічався з мешканцями сіл Войкове, Великої Крупелі, Усівки, Нової Олександрівки, Жуківки, та Малої Березанки Згурівського району. Вже говорилось про те, що людей катують і грабують, а міліція не може їх захистити. Але крім бандитського «бєзпрєдєлу», у них маса проблем, які вони не можуть вирішити самотужки, а влада глуха і німа до них.


Але гірше те, що влада вперто не хоче бачити системних проблем, які ведуть до знищення інфраструктури села. Шкіл, лікарень, або таких, як у селі Велика Олександрівка, де дуже скоро може статися масштабна екологічна катастрофа. Очисні споруди місцевої каналізації давно вийшли з ладу, грошей на нові немає, а в селі є багатоповерхові будинки. Щоденно, прямо в поле, скидається 200 метрів кубічних нечистот. Як наслідок - довколишні села: Старе, Жуківка, Мала Березанка, Вільне, Левченкове, можуть залишитись без чистої води взагалі. І я впевнений, такі бомби сповільненої дії є не в одному селі.

Сільрада неодноразово зверталась до органів влади за допомогою, у відповідь – тиша.
Сьогодні будуть направлені депутатські звернення до районної, київської обласної влади і я сподіваюсь, що в найкоротші терміни будуть вжиті заходи, щоб запобігти екологічному лиху.

Це проблема в одному селі одного району. А скільки ще таких «бомб» існує? Щоб вони не рвонули, потрібно не багато: в державному бюджеті на наступний рік передбачити кошти на забезпечення хоча б мінімальних потреб органів місцевого самоврядування. Тоді громади самі, краще за будь-які органи влади, будуть вирішувати свої питання.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.