Держказначейство - це «отряды продрозверстки»

15 листопада 2013, 09:08
Власник сторінки
політик
0
384
Держказначейство - це «отряды продрозверстки»

Як сказала одна бабуся «В тій Верховній Раді тільки те й роблять, що лаються. Так не за людей же!».

Влада взяла село в тотальну блокаду. Переконуюсь в цьому кожного разу, коли зустрічаюся з виборцями свого округу. Лизогубова Слобода, Стара Оржиця, Леніне, Пасківщина, Турівка, Шевченкове, Жовтневе – це села Згурівського району з мешканцями яких я вчора провів зустрічі.
Держказначейство нагадує «отряды продрозверстки». Ті в 33-му забирали хліб у селян, а казначейство забирає всі гроші в громад і ні копійки не дає на їх потреби. Про які ремонти доріг, шкіл і дитячих садочків може йти мова, якщо сільські вчителі району отримали на початку листопада зарплатню за вересень?!! І то не в повному обсязі. А їхня зарплата – це «захищені статті бюджету», які мають виплачуватись за будь-яких умов.

Місцеві фермери хоч якось підтримують громади сіл, виплачують селянам пайові. Але для них придумали окрему блокаду, змушуючи платити чиновникам непомірну данину. 

Щоб договір оренди на землю був законним, його необхідно зареєструвати у реєстраційній службі. Чиновницька такса такої реєстрації становить 4000 грн. Не заплатив – договір не зареєстрував, а значить не можеш законно використовувати землю. Зараз я розробляю законопроект який зупинить чиновницьке свавілля і вакханалію. 
І в довершення, ще одна масова тенденція – авто перевізники закривають свої маршрути до сіл через економічну невигідність. Соціальних маршрутів вже давно немає. Як наслідок, цілі села залишаються відрізаними від цивілізації. І це всього в 100 кілометрах від Києва.  

Готується вже не перше звернення до КМДА де проводяться нікчемні тендери тільки для своїх, але не людей, а тих, хто більше принесе грошей. Про які соціальні маршрути може йти мова?!!

Як сказала вчора одна бабуся «В тій Верховній Раді тільки те й роблять, що лаються. Так не за людей же!». І вона права. Скоро Верховна Рада буде приймати бюджет на наступний рік. Мені б хотілося, щоб депутати не лаялись, а прийняли такий бюджет, який не тільки прорве чиновницьку блокаду, а дасть можливість селу розвиватись.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.