Коли краще в Україні вводити жорсткий карантин

30 листопада 2020, 13:03
Власник сторінки
член ради НБУ
0
649
Коли краще в Україні вводити жорсткий карантин

Для економіки важливо, щоб з жорстким карантином дотягнули до самого кінця грудня


Насправді, найбільший пік продажів та роздрібної торгівлі відбувається впродовж кількох останніх декад року. Обмеження роздрібної торгівлі та діяльності установ сфери послуг, які орієнтовані на населення, скоріш за все призведе до помітних економічних втрат. В свою чергу, активність в роздрібних галузях та на транспорті з 1 січня знижується до нульового рівня і потім поступово відновлюється до 10-19 січня. Думаю, що економічно карантин не так суттєво зачепить населення та бізнес, якщо буде запроваджений у період з 1 по 20 січня.

Можливо, у Західних регіонах країни дещо інші тенденції у сезонності і це також потрібно враховувати, аналізуючи регіональну економічну статистику. Також для логістики бізнесу та населення важливою буде поінформованість про дату початку карантину. В аспекті грошово-кредитної політики жорсткий карантин скоріш за все призведе до зменшення швидкості обігу готівкової гривні, що тільки зменшить інфляційний тиск на економіку, але припускаю, що цей аспект навряд чи зараз цікавить населення або бізнес.

У цій ситуації майбутніх економічних лімітів потрібно розуміти, що останнє слово тут має бути за медиками, які краще за будь-кого відчувають ту межу, за якою вони можуть не впоратись із наслідками прискорення захворюваності.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: карантин,економіка України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.