Українці виявились слабаками

27 листопада 2018, 13:53
Власник сторінки
член ради НБУ
2
6436
Українці виявились слабаками

На щастя українці виявились слабаками і не розігнали курс навіть до 28,5.


Станом на 14-00 вчора, офіційний міжбанк виявився самим спокійним 27,89/27,91 грн за долар. При чому о 10-00 був тренд на зростання долару (27,9/27,97) потім тренд вщух і зелений покотився до низу. Зараз маржа між котировками на міжбанку мінімальна. До речі представництво МВФ у Києві вже підтвердило, що ВС не загрожує співпраці України із Фондом.

На офіційному ринку приблизно 20-30 банків продавали долари по курсу у діапазоні 27,92-28,2. Максимальний курс був у Європромбанка 28,7, але фактично більшість котировок сконцентрувалось біля 28,2, середня по ринку 28,13.

Елементи паніки були помітні на чорному ринку, 28,2/28,36 тобто ми повернулись до курсу готівкового ринку приблизно 3 тижні тому. Цікаво що паніка спостерігалась серед ділків які з якихось причин не могли звернутись до банків. Звісно вони втрачали гроші, бо валюти у банках дешевше за 28,2 вистачало.

Моє відчуття від руху ринку таке – українці (бізнес та населення) плювати хотіли на ризики введення ВС і взагалі ця криза виглядає зараз на фінансовому ринку «ПАПЕРВОЮ» є протокол про наміри ввести ВС, є ризики голосування у Раді, але на щастя немає ескалації конфлікту. 

Звісно українським банкам немає чого перейматись, оскільки основний сценарій запуску кризи у банківському секторі передбачає паніку на валютному ринку, масове зняття депозитів, появу дефіциту ліквідності у банків і тільки потім банківські дефолти. Вся ця послідовність вже здулась на першому етапі, паніки на валютному ринку не відбулось навіть на найменш стрессо-стійкій ланці – чорному ринку долар не перетнув межу 28,5 грн за долар. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: банки Украины,обмен валют,межбанковский курс валют
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.