Урок фінансової грамотності

06 липня 2019, 14:01
Власник сторінки
член ради НБУ
0
1385
Урок фінансової грамотності

На фото лавка лихваря на метро Академмістечко.

 1,7% в день – це приблизно 620% річних в день. За 10000 грн кредиту ви будете сплачувати 170 грн в день. Начебто небагато, але друзі, 620% річних у день.

Але тепер увага, відсотки складні. Вам нараховують відсотки на відсотки. Якщо ви на сплатити кредит у сумі протягом 30 днів – лихвар вам вставить рахунок на кредит у 10000 грн тільки по відсоткам на 6600 грн, це 792% річних. Річні відсотки я навіть не буду рахувати, оскільки «кредит до з/п.

Мені одному здається, що СПЛІТ у небанківському кредитному секторі назрів? Як на мене він перший на черзі. Бо 620% річних у день, або 792% річних на місяць хлопцям та дівчатам які надають такі кредити все одно яка облікова ставка НБУ 17% чи 12,5% вони як би знаходяться у іншому Світі відсотків. Я думаю якщо повештатись українськими базарами, то пару таких кіосків можна номінувати у книгу рекордів Гінеса на самий великий відсоток.

Головне без комісій та переплат - все честно.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: кредиты,бизнес,процентные ставки,сплит
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.