Укроборонпром, загрози та випробування!

24 вересня 2019, 17:20
Власник сторінки
Інженер-метролог, експерт в галузі ОПК, профспілковий та громадський діяч
0
569

Все частіше на слуху ситуація з Укроборонпромом і багато хто б’є на спалах, але не слід хвилюватися, треба розібратись.

Останнім часом в ЗМІ лунає дуже багато гучних новин, які пов’язані з ДК «Укроборонпром»: то знову гучний скандал з бронею для БТР-4, про що я писав раніше в своїй статті, де запропонував шлях розв’язання надскладної проблеми; то новина про те, що пан Букін перед своїм звільненням змінює статут одного з ключових підприємств ОПК і ДК «Укроборонпром» - «Укрспецекспорт» (який сам раніше Букін і очолював), надавши йому майже повну незалежність від ДК «Укроборонпром».

Хоча ст.64 Господарського кодексу України тлумачить, що так повинно буди з кожним підприємством, яке є у складі Укроборонпрому. Ну а ситуація з АТ «Мотор Січ» просто б’є рекорди ньсюмейкерства - навіть високопосадові особи США спеціально приїздять  до нас аби втрутитись. Також скандалами і сенсаційними новинами супроводжувалась інформація про початок роботи ДП «Антонов» по поверненню «Ан-158 для Куби» у «НЕБО», то укладення контракту з технічного обслуговування та подовження ресурсу двигунів Д-18Т. «Дійсно прорив!» Для велетнів авіабудування та Укроборонпром!

Чим це все пояснити?

Насправді відбувалася боротьба старих провладних представників за перебування хоча б  ще один день на своїх теплих посадах, на яких вони так вже відгодували себе, що скоро в двері не пролазитимуть.

Саме цим і обумовлено термінове призначення нового генерального директора концерну.

Чи добре, чи погано призначення Айвараса Абромавичуса на посаду генерального директора ДК «Укроборонпром» покаже час, але ми повинні готуватися до кардинальних змін вже у найближчий час. Зміни будуть колосальні. Що саме станеться? Ось такий мій прогноз.

1. Будуть залучені великі інвестиції для модернізації підприємств, які ще цікаві для держави та закордонних інвесторів.

2. Підприємства, які нерентабельні та зацікавленість в яких мінімальна буде виведено зі складу Укроборонпрому і подальша їх доля мені поки не відома.

3. Підприємства пройдуть процес перетворення в публічні акціонерні товариства і 25% акцій перейде у власність Укроборонпрому, як засновника підприємств.

4. Також процес перетворення торкнеться й самого Укроборонпрому, який в свою чергу, буде у повній мірі підпорядковано новоутвореному органу центральної виконавчої влади.

5. Пройдуть аудити на підприємствах Укроборонпрому та буде відкрито багато кримінальних справ за фактами корупції та розкрадання майна держпідприємств тощо.

6. Буде створено процедуру грантових конкурсів стосовно розробки нових видів озброєння для всіх організацій незалежно від форм власності.

7. Буде налагоджено механізм контролю закупівель, які пов’язанні з Державним оборонним замовлення.

8. Активи підприємств будуть залучатися на фондові ринки.

Та ще багато чого.


Змінюєшся сам, змінюй країну!


З повагою

Антон Смородін


P.S. 

Цю статтю мною було опубліковано на моєму блозі ще 09 вересня але із-за технічних причин на Кореспонденті мені вдалося це зробити тільки зараз, тому приношу свої вибачення.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: Укроборонпром
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.