Після нас хоч потоп

23 листопада 2017, 17:28
Власник сторінки
Юрист
0
6370

Коротко про найголовніше.

Сумнозвісно відомий Київський елітний житловий комплекс обслуговує ЖЕП «Щорса32», який для своєї роботи використовує дві котельні, котрі їм не належать. Проте за 11 років експлуатації вони не спромоглися накопичити амортизаційні відрахування, через що не був створений ремонтний фонд, і не удосконалювалися котельні. Мешканці цього комплексу своєчасно кожного місяця із року в рік платили кошти за надані послуги, та дотепер й гадки не мали, яким чином та на які цілі витрачаються їхні гроші, які, як виявилося, йшли не за своїм прямим призначенням. Ось це питання із прозорістю цілеспрямованості використання грошей, як і взагалі всю роз’яснювальну роботу, можна було б вирішити дуже просто. ЖЕП «Щорса 32» мусив створити інформативний сайт, на якому кожен житель будинку мав змогу проаналізувати стратегію компанії, плани, пропозиції тощо. Іншими словами, ввести для проживаючих у цьому комплексі публічне управління. Наразі мешканцям вже стало відомо, що керуюча компанія «Злагода» найближчим часом запустить такий сайт, а також відкриє свій офіс на території комплексу. Офіс має запрацювати з 1-го грудня. Я думаю, мешканці квартир і, особливо, ініціативні групи - можуть почати активно співпрацювати з представництвом «Злагода».

Звернемо увагу на халатність в керуванні ЖЕП «Щорса 32», результат якої ми бачимо у занепаді технічного обладнання. Невдовзі буде потрібен ремонт котелень (який коштуватиме приблизно 10 млн. грн.), всі управлінці ЖЕП «Щорса 32» як у воду кануть, в цьому ми можемо бути впевнені, адже від цих «господарів» нічого іншого не очікується. Можна взяти приклад з доволі відомого вже пана Абрашкіна, який просто вкрав гроші мешканців з рахунку, до якого мав доступ, і втік. І кого готують на роль наступного Абрашкіна?

Повертаючись до технічного стану «яблука розбрату». Теплообмінне обладнання котлів потребує негайної заміни, інакше наслідки можуть бути не прогнозовані, а й навіть фатальні. Вирішили це питання своєрідним чином – «подарував» зазначену проблему на власників котелень і мешканців (в першу чергу, на мешканців)  залишивши їх один на один з вирішенням всіх питань. Це добре видно в листі від Перепьолкіної (представлений увазі читачам), який можна охарактеризувати класичним висловом – «після мене хоч потоп»! Особливо ця фраза: «Газовые долги привязаны к тому, в чьих руках котельная – так говорит закон на сегодня». Але юридично вона не зовсім розуміє тонкощі господарських відносин і договорів, а тому не довго думаючи написала цей абсурдний лист. Справа в тому, що «Злагода» з’явилася у ЖК «Митець» тільки в середині вересня цього року, а борги комплексу вже становлять більше 11 млн. грн. (додайте до цієї суми і ремонт котелень). Ще пройде зовсім мало часу під управлінням ЖЕП «Щорса 32», і невдовзі проблема з боргом буде не підйомною. У «Злагоді» чітко підкреслюють, що готові консультувати мешканців юридично, надати професійний супровід документів і всі законні методи у вирішенні проблемних питань жителів комплексу.

Як це не сумно, але в даний момент пригадується лише байка Івана Андрійовича Крилова, оскільки у нас розігрується подія, що співзвучна і перекликається по багатьом моментам, з описаною в дитячій байці. Різниця лише в тому, що все відбувається у дорослій реальності і на кону стоять мільйони гривень. «Та тільки віз і нині там». Дуже сподіваюся, ця справа зрушиться з мертвої точки, усі гвинтики одного цілого механізму запрацюють, і більше не відбуватиметься подібних збоїв в системі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.