Українці «не доїдають» близько 45 кг фруктів на рік

27 червня 2016, 19:41
Власник сторінки
Председатель Ассоциации "Укрсадпром"
0
24
Українці «не доїдають» близько 45 кг фруктів на рік

Споживання в Україні фруктів є найнижчим порівняно з іншими продуктами харчування

За підсумками 2015 року виробництво плодів і ягід в Україні становило 2153 тис. т. на площі 206 тис. га. При цьому господарства населення виробили понад 1700 тис. т. плодово-ягідної продукції – 81,42 %, а сільськогосподарські підприємства – трохи більше 400 тис. т. – 18,58% відповідно.

Асоціація Укрсадпром констатує, що Україна має негативне сальдо зовнішньої торгівлі плодами та горіхами. За минулий рік Україна експортувала плодово – ягідної продукції на суму 154 млн. дол. США, в той час, коли імпорт досягнув позначки в 465 млн дол. США. Продукти, які переважно ввозяться до нас – цитрусові і банани хоча, також, має місце імпорт традиційних для вітчизняного виробництва фруктів, таких як яблука, груші, персики та ін.

Ще однією проблемою для нашої країни є невідповідність споживання даної продукції визначеним раціональним нормам: при необхідному обсязі 90 кг/особу в рік фактичне споживання плодів і ягід знаходиться на рівні половини цієї цифри. Тобто, відповідно даним держкомстату – українці, фактично, «не доїдають» близько 45 кг на рік.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: фрукты,торговля,ассоциация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.