Україна – один з найбільших виробників яблук у світі

27 червня 2016, 17:55
Власник сторінки
Председатель Ассоциации "Укрсадпром"
0
36
Україна – один з найбільших виробників яблук у світі

За підтримки держави, Україна може увійти до п'ятірки найбільших виробників яблук у світі - Асоціація "Укрсадпром"

Асоціація Укрсадпром проаналізувала стан світового ринку яблук, в якому Україна посідає далеко не останнє місце і це при тому, що в Україні майже 17% промислових садів забезпечені зрошувальними системами, встановлення яких збільшує урожайність мінімум в 2 рази. Отже, Україна має найкращі шанси увійти в першу п’ятірку виробників яблук у світі.

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) у світі кількість країн-виробників яблук перевищує 90, хоча обсяги виробництва у деяких з них зовсім малі. Наявна зараз статистика (за 2011-2013 роки) свідчить, що абсолютним лідером за цей період є Китай (114,2 млн тонн), який забезпечує майже половину світового виробництва яблук, що за аналізований період досягло 234 млн тонн. Далі зі значно меншими обсягами йдуть Сполучені Штати Америки (12,5 млн тонн), Туреччина (8,7 млн тонн), Польща (8,5 млн тонн), Індія (7,0 млн тонн). Чимало яблук виробили також Італія, Іран, Франція та Чилі. Україна, для якої яблука є основним продуктом садівництва, в цьому рейтингу перебуває на 12-му місці з сумарним виробництвом у 3,3 млн тонн. Частка України у світовому виробництві яблук становить 1,4 %.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: Украина,яблоки,ассоциация,садоводство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.