Російське ТВ - persona non grata

17 березня 2013, 00:12
Власник сторінки
політик
0
1941
Російське ТВ - persona non grata

Одного "вибач" за образу Шевченка недостатньо..

Останнім часом російські канали перетворилися на засіб інформаційної війни проти України.  

Регулярно проти української держави розгортається брудна інформаційна кампанія. В першу це стосується європейського курсу України, що чітко закріплено в національному законодавстві. Зокрема, в Законі України про засади зовнішньої політики.

Використовуючи п’яту колону в Україні, на російських каналах періодично з’являються маніпулятивні сюжети проти європейського курсу. При чому використовується фальшива соціологія й інші брудні засоби маніпуляції.

Основна мета цієї війни - втягування України в нові імперські союзи й створення наддержавних утворень, які прямо суперечать Конституції України

Підтвердженням інформаційної війни проти України є також той факт, що на місцевому російському телебаченні з’являються відерто українофобські сюжети. Зокрема, до 199 річниці народження Тараса Шевченка російський телеканал "Оренбург" показав сюжет, в якому порівняв українського поета з Гітлером.

Сам факт порівняння Шевченка з людиною на чиїй совісти мільйон невинних життів міг виникнути хіба що у хворобливій уяві.

Факти інформаційного шовінізму вимагають негайного втручання Нацради з питань теле та радіомовлення. Українська держава зобов’язана захистити свій національний інформаційний простір.

Відповідну заяву я озвучив на цьому тижні, але реакції «нуль». Також, відповідна позиція виявилася непотрібною українським масмедіа. Вони вдовольнилися словом «вибачте!» Але вибачення, які були принесені та запевнення про звільнення журналіста (хоча не лише він цей матеріал видавав в ефір), не знімають проблеми. Так само як не виправдовує слово «вибач» вбивство. 

Обурений не лише я. Наведу кілька цитат зі своє сворінки на Фейсбук. Наводжу цитати мовою оригіналу… Наприклад, Victor Borovicov пише: «Признаки терроризма, шовинизма, экспансии, обструкции - с выраженной человеконенавистью, издевательством над самоидентичностью украинцев имеется? А как же! Ну так укажите по пунктам и часам в сетке вещания. Вот это их ублюдочное "извините" подшейте, ибо нельзя принимать таковые "извинения", не тот тон, пардон, раша! Накажите это быдло акающее! давайте, только без комсомолистских "волютаризьмов"!».

Я сподіваюся на відповідну реакцію. Національна рада з питань теле- та радіомовлення не повинна ставати у позу страса. Інакше, скоро ноги будуть об нас витирати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.