Резервація для мажоритарників

21 листопада 2012, 23:28
Власник сторінки
політик
0
1621

Самовисуванцям пропонують руку Чечетова

Говорити не варто. Слова просити даремно. Владі не доведеться напружуватися та вмовляти можоритарників визначатися.

Нас поставили до стінки і залишили лише один варіант – фракційну прописку. Інакше ти ніхто і звати тебе ніяк. Навіть якщо за тебе проголосувало 99,9% виборців і твою легітимність може оскаржити лише Всевишнiй на набесах.

Але для нинішних “партбосів” думка виборців не Указ. Вони вирішили відомстити тим, хто пройшов до Ради, не купивши у них “благословіння” на округ.

Змінами до Закону “Про регламент” партії вирішили загнати усіх мажоритарників у партійне стойло. Президенту це також вигідно адже це єдиний вихід зупинити кармазіних у нерівній боротьбі за мікрофон чи альтернативну законотворчість на якусь урядову маячню на зразок 15-го податку на продаж валюти. Тому Віктору Януковичу вигідно було освятити “тушкування” в окремо взятій верховнорадівській резервації.

Те що депутатам-мажоритарникам “відімкнули микрофон” це півбіди. Маразмом є позбавити депутата законодавчої інициативи, того заради чого він і йшов до Ради. Це те ж само, що заклеїті депутату рота і змусити виголосити промову. Мовчки "законотворити" можуть хіба що ті, хто прийшов у Раду "робити бізнес". 

Для того аби отримати право на виступ чи законодавчу ініціативу, потрібно увімкнути форсаж і побігати по Раді аби зібрати 15 підписів. Запроваджується якась нова форма бартеру: «підпис за підпис». Щоб ми не бігали нам запропонували альтернативу: дивитися на руку Чечетова з фракційного окопу.

Незрозуміло для чого тоді взагалі була запроваджена мажоритарна система? Адже всеодно усіх змушують вступати у фракційну комуну. Аби протистояти “тушкуванню” я, разом з такими ж колегами-мажоритарниками,  розробив проект змін до Регламенту, аби депутати-самовисуванці мали ті ж права, що й депутати з партійною приналежністю. Наступним кроком буде звернення до Конституційного суду.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.