НБУ - не Ельдорадо

21 січня 2013, 13:57
Власник сторінки
політик
0
748

Керівництво Нацбанку має зменшити зарплатні апетити

Зареєстрував законопроект про зміни до Закону «Про національний Банк України» в якому пропоную обмежити захмарні зарплати членам Правління Національного банку України та його керівництву.

Сьогодні керівництво НБУ отримує заробітну платню в десятки разів більшу, ніж решта працівників державних установ. На яких підставах? За рахунок яких фондів? А головне, хто дав право членам Правління Нацбанку самостійно приймати рішення і призначати самим собі високу заробітну платню?

Наші люди не сліпі. Вони втрачають свої гроші від інфляції, комерційні банки оббирають їх на кредитах, а керівництво Нацбанку, замість того, щоб вирішувати ці питання за рахунок людей отримує надприбутки.

Тому в нинішній економічній ситуації існує гостра необхідність привести оплату членів Правління Національного банку України і його керівників до реалій в якому живе українське суспільство. Члени Правління Нацбанку – це такі ж державні чиновники, як і решта держслужбовців. І на них повинні поширюватися єдині принципи оплати праці.

Бо нині склалася ситуація, коли Національний Банк України – це маленька країна Ельдорадо, а його керівництво якась привілейована каста. При чому в межах країни, де більшість населення живе в злиднях, а пенсіонери рахують копійки, щоб протягнути від пенсії до пенсії.

Хочу зазначити, що законопроект враховує практику європейського законодавства. Документ встановлює соціальну справедливість та знімає соціальну напругу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.