Антилюдська "модернізація" освіти

12 лютого 2013, 21:42
Власник сторінки
політик
0
1938
Антилюдська  модернізація  освіти

Чотири питання Табачнику

Зовсім нещодавно вдалося відстояти так зване «реформування» лікарні у селі Вороньків Бориспільського району з перспективою їздити у райцентр, як отримав ще один тривожний сигнал із сусіднього, Переяслав-Хмельницького району.

На сесії Переяслав Хмельницької районної ради, 12 лютого було оголошено про скорочення чисельності шкіл району. Раніше закриття шкіл називали словами: «укрупнення», «оптимізіція», а тепер охрестили «модернізацією».

Що характерно, про закриття навчальних закладів директорів та вчителів цих шкіл районнийвідділ освіти чомусь забув повідомити.Громадських слухань, де планують скорочувати школи, ніхто не проводив. Інформація про закриття шкіл стала відомою випадково. Ще напередодні засідання сесії Переяслав-Хмельницької райради цього питання не було у порядку денному.

Таким чином планується скорочення 5-9класів у школахсіл Вовчків та Мазинки, 10-11класів у школах сіл Гланишів та Виповзки.

У селі Помоклі школу планують взагалі «модернізувати»через те, що котельня знаходиться на великій відстані і доводиться витрачати багато грошей на її опалення.

Попри гарну програму та бюджетне фінансування до зазначених шкіл "шкільний автобус ". Місцева влада не вважає за доцільне виділяти транспорт для сільських дітей.

Оскільки про закриття шкіл офіційно не повідомлялося, то залишається відкритим питанням про працевлаштуванням технічного персоналу та вчителів. В умовах села у них один вихід -безробіття.

Наприклад, у Мазинській школі, де ліквідовують старші класи, планують залишити лише 4вчителів а без роботи залишиться 8педагогів.

З цього приводу у мене є кілька питань до міністра освіти Дмитра Табачника на які, сподіваюся, отримати відповіді:

-На якій підставі відбувається закриття сільських шкіл, зокрема у Переяслав-Хмельницькому районі Київської області?

-Чому процес закриття шкіл проходить таємно, без громадського обговорення?

-Де будуть працевлаштовані вчителі, які потраплять під звільнення після скорочення класів?

-Де здобувати освіту сільським дітям?

Я сподіваюся отримати відповідь на ці питання від міністра Табачника. Окремо готую депутатський запит з цього питання і буду домагатися від райради перегляду антилюдського рішення щодо «модернізації»сільської освіти. Закрити школу - це все одно, що забрати майбутнє у сільської дитини...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.