Міліціонери освоюють професію папарацці

13 лютого 2013, 14:21
Власник сторінки
політик
0
1264

Як міліція дурницями займається

Сьогодні у мене відбулась зустріч з мешканцями села Пристроми. Вона давно визріла, бо більше, ніж у 900 осіб забирають право на їхні паї у цьому селі.

Більш детально про це буде пізніше. Чому? Та тому що крім громади села до сільського клубу були делеговані сільські голови з довколишніх сіл. З такою ж, як під копірку колективною проблемою.

Однак найбільше вразили не проблеми людей. А поведінка правоохоронних органів, тобто міліції, яка під час виборів зривала мої агітаційні матеріали. Ні на під’їзді  до сільського клубу, ні при спілкуванні з мешканцями с. Пристроми дільничного міліціонера не було. Зате, коли почалась зустріч, тихий, молодий лейтенант вів детальну відео зйомку зустрічі.

На питання  «ви хто?» була відповідь «з міліції». Зрозуміло, органи повинні слідкувати за правопорядком. Але ж не детально знімати на відеокамеру. І не мешканців, а тих, хто виступав.

Лейтенант був трохи заскочений питанням хто він, і для чого знімає. Напевно тому й дав щиру відповідь: «дали таке завдання».

А в мене питання, для чого? Бояться? Мабуть. Бо жоден представник влади на зустріч не приїхав. А про неї знали не тільки в селі Приступи, бо були сільські голови з довколишніх сіл.

Кого ж тоді боїться міліція? Яких правопорушників? Народного депутата бояться? Чи може мешканців?  Самі не приїжджають, а посилають міліціонера, щоб він знімав, щоб вони дивилися картинку. Це буде відправлено в район, щоб подивитися, що ж тут, у Пристромах відбувається, бо самим страшно з людьми зустрітися. А якщо зустрінуться, доведеться спілкуватися не зі мною, народним депутатом, а з людьми.

Це відео піде в райвідділ, потім в район, потім вони це відео відправлять губернатору.

Насправді це прикро і не приємно. Не приємно, що обласна влада боїться людей. А коли люди збираються, щоб вирішити свої проблеми, вони, як до зборища порушників відправляють правоохоронця, щоб зафіксував кожного, хто виступає…

А власне що зафіксував цей міліціонер?! Як люди об’єднуються, і не з одного села, щоб вирішити свої проблеми? Особисто для мене постає питання щодо такої «тихої» поведінки представника міліції – а може міліція бере безпосередню участь у рейдерській кампанії? Може не для правопорядку зйомка, а для ретельної фіксації найбільш активних і готових відстоювати свої права?

Я переконаний в одному, якщо міліція й надалі буде закривати очі, на те, що в мешканців не одного села забирають їх законну власність, натомість присилати таких собі пінкертонів, які будуть фіксувати те, як люди гуртуються щоб вирішити свої життєво важливі питання – значить вони заодно з тими, хто хоче забрати в людей найбільш цінне, головне, те, заради чого вони живуть – їхню землю.

І наостанок. Київській владі, яка посилає міліцію як таємних нишпорок на відкриті збори потрібно боятися не народних депутатів, не тих, хто має сміливість вголос говорити про відвертий грабіж селян, а самих людей. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.