Державна Концепція розвитку аеропортів - це концепція "дерибану"

28 травня 2013, 06:50
Власник сторінки
політик
0
1107
Державна Концепція розвитку аеропортів - це концепція  дерибану

Річниці реконструкції аеропорту "Бориспіль" присвячується

Держконцепція Уряду про розвиток найбільших аеропортів України до 2023 року, яка з'явилася у пресі – це фактично план по передечі найбільш ласих шматків української економіки у приватні руки. 

Влада взяла чіткий курс на «прихватизацію» ключових аеропортів країни – "Бориспіль", "Львів", "Донецьк", "Одеса", "Харків" і "Сімферополь". Хоча, деякі з них і так вже у приватних руках 

Перш ніж їх продати або віддати в оренду чи концесію планується провести передпродажну підготовку. Тобто, за 13,5 млрд. бюджетних грошей аеропорти підфарбують та відремонтують. Під час реконструкції частину грошей вкрадуть. Все це спишуть на невизначеність у законодавстві та суперечливу нормативно-правову базу.

 Саме так відбувалось з реконструкцією аеропорту "Бориспіль", коли кошторис зріз на 3,7 млрд гривень, а бездарне керівництво летовища створило умови за яких пасажиропотік впав утричі.

Я двічі звертався з депутатським запитом до Рахункової палати, яка виявила зловживання при будівництві та реконструкції аеропорту «Бориспіль» аби вона надала усі матеріали перевірки, які вмістилися на 52 сторінках. .

У першій відповіді Рахункової Палати, мені повідомили, що зловживань не було виявлено. А якщо немає зловживань, то немає що подавати в прокуратуру для порушення кримінальної справи. Втім,  вже в другій відповіді Рахункової Палати, яку отримав на днях, мені повідомили, що були виявлені "певні зловживання». Але жодного слова не сказано, що матеріали передані до прокуратури. Виникає питання, чому?

Відповідно до так званої «Концепції», варто очікувати такого ж такого "талановитого" менеджменту і на інших відремонтованих аеропортах, аби задешево прибрати об'єкт у приватні руки.

Якщо влада так дбає за розвиток вітчизняної інфраструктури і намагається привабити інвесторів, нехай краще віддадуть розбиті вітчизняні дороги в концесію. За умови прозорих правил, іноземний інвестор би прийшов. А от «своїм» так званим інвесторам, дороги не потрібні, бо на них не отримаєш надприбутків. Краще отримувати "відкати" на латанні дірок і малювати законопроекти про підвищеня акцизів, які будуть стікатися у бюджет і там губитися. 

Доречі, масштабній реконструкції найбільшого аеропорту країні "Бориспіль" рівно рік. Під цей ювілей Кабмін, очевидно, і написав Концепцію держпрограми розвитку аеропортів до 2023 року. Хоча, цей документ правильніше було б назвати Концепцією дерибану.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.