Депутати "кинули" обманутих вкладників

20 червня 2013, 21:06
Власник сторінки
політик
0
1483
Депутати  кинули  обманутих вкладників

Лише ОДНУ депутатську фракцію з діючих П’ЯТИ у Верховній Раді турбує доля тисячі людей, які втратили свої кошти в банку "Таврика"

В нинішніх умовах суцільних «покращень» від влади і «запеклої боротьби» опозиції, звичайні громадяни все частіше залишаються сам на сам зі своїми проблемами, беззахисні перед зажерливістю і безкарністю чиновників, стикаються з тотальною байдужістю всіх і вся, коли вони потребують захисту і допомоги…

Люди все більше бояться за свою власну долю і знають, що нема на кого покластися крім себе самих. І дуже часто – вони праві.

Лише одиниці моїх колег депутатів готові стати на захист інтересів звичайних людей. Просто так, щоб їх захистити, без матеріальної, піар-, чи будь-якої іншої вигоди.

Нині помаленьку забувається афера довкола банку «Таврика». Станом на сьогодні депозити фізичних осіб АБ «Таврика» на суму 400 мільйонів гривень не були повернені. Фонд гарантування вкладів фізичних категорично відмовився їх повертати.

А серед вкладників банку (це близько 40 000 фізичних осіб) 40% становлять пенсіонери. Третина вкладників, внаслідок неадекватних дій НБУ по відношенню до АБ «Таврика», позбулись майна.

У ЗМІ достатньо багато було написано матеріалів про штучне і блискавичне банкрутство банку «Таврика». Було проведено багато прес-конференцій ініціативних груп постраждалих вкладників. За більш ніж дивним банкрутством стояв безпосередню нинішній Голова НБУ Соркін І.В.

Одна з ініціативних груп звернулась і до мене, як до народного депутата, з проханням про допомогу. Грунтовно вивчивши всі матеріали, для мене особисто стало очевидним: банк «Таврика» обанкручувався штучно, людям не дали можливості вчасно повернути свої кошти, а держава відмовилась бути гарантом повернення коштів постраждалим громадянам.

Саме тому я виступив з ініціативою створення Тимчасової Слідчої Комісії у Верховній Раді України для розслідування штучного доведення ПАТ «Банк «Таврика» до банкрутства та нанесення величезних збитків вкладникам.

Відповідний проект Постанови був зареєстрований ще 29 березня цього року (реєстраційний №2656).

А в червні я отримав відповідь від Голови ВРУ про повернення мені проекту Постанови. Простими словами: Верховна Рада відмовилась створювати ТСК по банку «Таврика».

Причина проста. За винятком фракції «Свобода» і ще одного депутата-мажоритарника Льва Миримського (він теж зголосився стати членом ТСК) - решта депутатських фракцій відмовились делегувати своїх депутатів до цієї ТСК.

Тобто лише ОДНУ депутатську фракцію з діючих П’ЯТИ у Верховній Раді турбує доля тисячі людей, пенсіонерів, які через захланність високих функціонерів НБУ втратили свої кошти, а пенсіонери - заощадження…

Виходить, обмануті вкладники, постраждалі від афер чиновників, злочинців, люди, які опинились в біді цікаві для більшості політиків тільки під час виборчих кампаній, а коли до виборів далеко – можна і не паритися людською бідою, а займатися своїми справами…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.