Скасування пенсійної реформи

25 липня 2013, 09:00
Власник сторінки
політик
0
Скасування пенсійної реформи

Спроба №2

Перша спроба виявилася невдалою. Забракло лише трьох голосів. Тому це спроба №2. Сподіваюся, що цього разу вдасться скасувати пенсійну реформу.

Своїм законопроектом про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пропоную дозволити чоловікам виходити на пенсію у 60 років, а жінкам у 55 років за умови наявності страхового стажу не  менше 15 років.

Жінки, які досягли віку 55 років у період з дати набранням чинності Законом України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» (01 жовтня 2011 року) і до 01 січня 2015 року, і яким, у зв’язку з підвищенням пенсійного віку, пенсії не були призначені мають право на призначення пенсії на загальних підставах з виплатою належних їм сум відшкодування.

Мінімальний  розмір  пенсії  за  віком  за  наявності  у чоловіків   25   років,  а  у  жінок  20  років  страхового  стажу встановлюється в  розмірі  прожиткового  мінімуму  для  осіб,  які втратили  працездатність,  визначеного  законом.  У  разі  виплати застрахованій особі довічної  пенсії,  передбаченої  цим  Законом, мінімальний   розмір   пенсії   за   віком  у  солідарній  системі зменшується  на  розмір  зазначеної пенсії.

За кожний  повний  рік  страхового  стажу  понад  25  років чоловікам  і  20  років  жінкам  пенсія за віком збільшується на 1 відсоток  розміру пенсії.

Мінімальний розмір пенсії особам, на яких поширюється дія Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці", та працівникам, зайнятим повний робочий день під землею  обслуговуванням зазначених осіб, які відпрацювали на підземних роботах не менш як 15 років для чоловіків та 7,5 років для жінок за списком N 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, встановлюється незалежно від місця останньої роботи, у розмірі 90 відсотків середньої заробітної плати шахтаря, але не менш як три розміри прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

За  наявності  у  непрацюючих інвалідів II і III груп - у чоловіків 25,  а у жінок - 20 років страхового стажу за їх вибором пенсія  по  інвалідності  призначається в розмірі пенсії за віком.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.