Махновщина на Київщині

07 серпня 2013, 12:55
Власник сторінки
політик
0
Махновщина на Київщині

Апеляційний суд Київської області черговий раз забрав землю у селян, яка належить їм за законом

Апеляційний суд Київської області виніс рішення, яким в чергове забрав у мешканців села Мартусівка Бориспілського району, яке входить до мого округу, 136 ГА земель і залишив їх фірмі «Візит Аеро», за якою, як стверджують самі селяни, «стоїть Тетяна Засуха».

Історія села триває давно, ще з 2004 року. 24 червня цього року я провів зустріч з мешканцями Мартусівки, де, власне і отримав повну інформацію про те, як у селян забирають землю. Вона, до речі, типова для всієї Київщини. Адже, і в Переяслав-Хмельницькому районі мені доводилось стикатись з подібними оборудками чиновників.

А історія така: У 2004 році начальник Бориспільського відділу землересурсів Йосик В.І. підробив довідку про те, що земельна ділянка площею 136,7 ГА знаходиться поза межами села Мартусівка. Тобто вирішив, що ця земля селу не належить. І тут же, на підставі цієї фальшивої довідки, Бориспільська РДА, 16 листопада 2004 року, уклала договір з ТОВ «Візит-Аеро» і віддала йому в оренду цю землю для ведення підсобного сільського господарства. Самі ж селяни, за використання власних земель, нічого не отримують.

Як повідомили мені селяни на зборах, власником «Візит-Авіа» є одіозна особа, яка відома всій Київщині  та, певно, і за її межами– Тетяна Засуха.

Селяни оскаржили такі дії в суді. З того часу пройдено всі можливі судові інстанції. Є рішення Верховного Суду України. На всіх судових рівнях було визнано: землю у селян забрали незаконно і її потрібно повернути у власність села та його мешканців. Бориспільська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу проти чиновника.

Але це в нормальних, цивілізованих країнах рішення судів – закон і повинно негайно виконуватись. У нас же все навпаки.  Для чиновників – рішення суду не указ. Виявляється,  вкрадене не так легко повернути, навіть тоді, коли відомі злодії, відомо про підробку документів і навіть є рішення Верховного Суду України.

На початку 2012 року ТОВ «Візит-Аеро» звернулося до суду з проханням переглянути справу. Бо, нібито, з’явилися  нововиявлені обставини…  20 червня цього року суд першої інстанції задовольнив апетити «Візит-Аеро» і залишив землю селян в чужому користуванні. Міжрайонна Бориспільська прокуратура подала апеляційний позов до Київського обласного апеляційного суду з вимогою скасувати таке рішення.  Однак Апеляційний суд Київської області відмовив в апеляції.

Іншими словами, всі попередні рішення, в тому числі і Верховного Суду України, про необхідність повернути вкрадену у селян землю – Апеляційним судом Київської області сьогодні були скасовані.

Селяни судяться не з простими людьми. Вони судяться з великими грішми. І якщо, як стверджують селяни, власником товариства, яке незаконно орендує землю є Засуха, то тут не тільки гроші задіяні, а й підтримка влади. Варто лише згадати, як влада підтримувала її на виборах. На жаль, суди в нас орієнтуються не на закон, а на гроші і владу.

Поведінка обласної та державної адміністрацій у Київській області дедалі більше нагадує махновщину, коли окремі голови держадміністрацій бачать себе такими собі панами, отаманами на державних посадах. Вони в кращих традиціях анархії приходять і забирають у селян найдорожче - землю. Тільки тому, що вона їм сподобалась. І ані громади сіл, ані сільські ради, ані суди і навіть прокуратура – їм не указ.

Але вони граються з вогнем, бо сьогодні, після суду, одна з мешканок Мартусівки прямо заявила «завтра збираємось і йдемо блокувати Бориспільську трасу», і це лише початок.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.