Французи моніторять ситуацію напередодні підписання Угоди про Асоціацію

09 вересня 2013, 19:22
Власник сторінки
політик
0
1119
Французи моніторять ситуацію напередодні підписання Угоди про Асоціацію

Після Києва делегація взяла курс на Донецьк

Сьогодні відбулась зустріч депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Французькою Республікою. Це перша зустріч, у якій взяв участь сенатор Ерве Море, голова групи дружби Франція-Україна, двоє французьких сенаторів, посол Франції в Україні Алан Ремі та мої колеги з усіх фракцій  українського парламенту.

Перш за все це була знакова зустріч, бо вона відбулась перед підписанням Україною Угоди про Асоціацію з Євросоюзом. І її важливість важко переоцінити, бо Франція, це один із найбільш впливових членів Євросоюзу і стратегічний партнер нашої країни.

Сенатори, які приїхали сьогодні на нашу зустріч, завтра поїдуть до Донецька. Тобто вони приїхали не тільки познайомитись зі своїми українськими колегами, а більш глибоко промоніторити ситуацію в Україні. Через те їхній візит дуже важливий ще і тому, що після повернення з України, вони, через відповідні французькі інституції, через своїх колег парламентарів як у Франції так і у країнах Європи, зможуть сформувати певне позитивне сприйняття України, як майбутнього партнера.

Зустріч була запланована лише на 40 протокольних хвилин, а розтягнулася на півтори години. З розряду протокольних вона стала повноцінною робочою зустріччю, де піднімалось багато питань. Не буду відтворювати всі теми, які піднімались під час зустрічі, але хочу висловити подяку своїм колегам народним депутатам, які зробили її змістовною, цікавою, але найголовніше, що всі продемонстрували єдність і готовність зробити все, щоб Україна підписала Угоду про Асоціацію з ЄС.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.