Рейдери в законі

14 вересня 2013, 00:20
Власник сторінки
політик
0
1160
Рейдери в законі

Селян "розводять" на землю

Під кінець тижня, у мене відбулись зустрічі в селах Горбані та Велика Каратуль Переяслав-Хмельницького району.

Горбані ще одне село на Київщині, де розігрується типова для нашої області ситуація, коли недобросовісні ділки збагачуються за р
ахунок землі селян, не виплачуючи їм нічого за оренду землі, яка їм по праву належить.

Мало того, що керівник приватного сільського господарства у селі Горбані використовував землю не уклавши відповідних угод з селянами, він не сплачував відповідних податків. Як наслідок, податкова адміністрація подала на нього в суд, виграла його, а на все майно накладено арешт.

Ніби то все зрозуміло, керівник повинен виплатити кошти, укласти угоди з селянами і продовжувати працювати. Але замість того продовжуються темні оборудки. Молоко продається в сусідній район, аби Переяславська податкова не могла стягувати відсуджені кошти. З території господарства починають вивозити техніку, корови. Якщо коротко, фактично, крадеться майно селян.

Не дивлячись на мої неодноразові спроби зустрітись з керівником господарства, він вперто уникає будь-яких контактів. Апеляцію на судове рішення він програв, чи подав касацію – невідомо.

Подібна ситуація була у селі Пристроми, Переяслав-Хмельницького району, але там селяни своїми силами зупинили крадіжку їхнього майна і худоби. Вони просто перекрили дорогу і не дали вивозити своє майно.

Чому дедалі більше виникає подібних ситуацій, думаю, ні у кого немає сумнівів – в подібних обородках зацікавлена сама місцева влада, а керує цими процесами Голова Київської обласної держадміністрації.

Як народний депутат, я впродовж 2013 року неодноразово звертався до районної, прокуратури Київської області та Генерального прокурора. У селі Пристроми питання вдалось вирішити на користь селян. Я впевнений, що у Горбанях, спільно з селянами вдасться відновити справедливість і наступне керівництво сільського господарства укладе угоди з мешканцями Горбанів і вони будуть отримувати те, що їм належить по закону за використання їхньої землі.

Стосовно села Велика Каратуль, там своя проблема. На території села знаходиться сміттєзвалище міста Переяслав-Хмельницький. Терміни укладеної угоди вийшли. Але значно гіршим є те, що сміттєзвалище територією у 5,5 ГА повністю заповнене. Ще у 2005 році приписом санітарно-епідоміологічної служби, сміттєзвалище повинно було бути закритим. А сміття продовжують туди звозити…

Звичайно, дорога у вирішенні цього питання не відноситься до компетенції народного депутата. Але склалося так і стало правилом, що народний депутат, для людей, які його обрали - остання надія.

Впродовж усіх моїх зустрічей, у мене склалося стійке переконання: якби народні депутати, хоча б ті, які обрані по мажоритарних округах постійно спілкувалися зі своїми виборцями, проблем у наших людей було б значно менше. Скажу більше, законотворча діяльність парламенту була б іншою і набагато ближчою до народу.

Але, депутати не хочуть йти до народу, тому часто, люди у відчаї звертаються до мене з міст і сіл, які не входять до меж мого виборчого округу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.