Зірки НХЛ з українським корінням стали героями фільму

11 грудня 2020, 17:01
Власник сторінки
журналист
0
53

У кінотеатрі Оскар (ТРЦ Gulliver) відбувся допрем’єрний показ сенсаційної стрічки «ЮКІ» режисера Володимира Мули. З 3 грудня фільм стартує в українських кінотеатрах

Показ відвідали Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні — Лариса Ґаладза, представники Міністерства культури, українські теле- та радіо ведучі та журналісти.


Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза зазначила, що картина відкриває ще одну сторінку канадсько-українських відносин: «Фільм, який ви зараз подивитесь, сполучає Канаду, Україну і хокей.


І що ми отримуємо в результаті? Понад п’ятдесят українців, чиї імена викарбувані на Кубку Стенлі!


Ця документальна стрічка розповідає історію про те, що означає бути імігрантом, українцем і видатним гравцем НХЛ».


За словами режисера та продюсера Володимира Мули, «ЮКІ» — це результат важкої довготривалої роботи усієї команди, що нарешті демонструється сьогодні:


— Протягом трьох років кропіткої роботи я засинав та прокидався з думкою про фільм. Ми проїхали тисячі кілометрів, а зйомки тривали у чотирьох різних країнах. До останнього не знали, чи зможемо втілити усе задумане.


На мою думку, «ЮКІ» — це справжній шматок позитиву наприкінці року. І я щиро запрошую кожного глядача подивитися фільм у кінотеатрах, адже це справжня та мотивуюча історія, завдяки якій ми можемо гучно заявити про Україну на весь світ».


«Ми не були впевнені, чи випаде нам шанс записати найлегендарнішого хокеїста усіх часів — Івана Грецького, тож змінювали сценарій  декілька разів. Проте нам все ж таки вдалося це зробити! І зараз ми з гордістю презентуємо наш проєкт про надзвичайних людей, неймовірних хокеїстів НХЛ українського походження, чиї досягнення вражають. Тож закликаю усіх не шкодувати власного часу та обов’язково прийти на фільм у кіно», — коментує сценарист Микола Васильков.


Можливо, це здається дивним, але цей фільм — той самий випадок, коли ти протягом більш ніж годину відчуваєш патриотизм. До сліз... Хоча герої стрічки говорять про спорт, про батьків, про українське коріння. Без пафосу, з жартами та посмішками.


Володимир зробив велику справу. Вважаю, що ЮКІ — його найсильніший фільм. І він не тільки про хокей. Він про нас. Про нашу ідентичність, національну ідею, якщо хочете.


Впевнена, що стрічка отримає ще не одну нагороду на світових кінофестивалях.


Сходіть в кіно.

Бажано з дітьми, і вам багато чого не доведеться пояснювати...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: НХЛ,Канада,українці,хокей
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.