Нинішні вибори проходять в екстремальних умовах.

27 травня 2014, 10:18
Власник сторінки
0
113
Нинішні вибори проходять в екстремальних умовах.

Такої виборчої компанії в Україні ще не було. Були війни адмінресурсів, які в 2004 досягли свого апогею і країна розкололася на дві частини, але цього разу частина сходу взагалі не голосувала.

 Такої виборчої компанії в Україні ще не було. Були війни адмінресурсів, які в 2004 досягли свого апогею і країна розкололася на дві частини. На сході там, де могли своєму кандидату малювали максимальні результати, а на заході своєму. Цього разу частина сходу взагалі була позбавлена можливості проголосувати.

 Майдан, виборов право обрати тимчасовий уряд (доречі, далеко не найгірший), але президента має обирати вся країна, а маніпуляції з підрахунком голосів можуть мати негативні наслідки і можуть дійсно спровокувати обіцяний одним з кандидатів новий майдан. 

 Під тиском в Верховній Раді посипалася провладна коаліція попереднього президента і тепер від коаліції залишиласося менше половини. Думаю, що схожі процеси відбувалися не лише з місцевою владою на усіх рівнях, а й в виборчих комісіях. Залишається лише надіятися, що на них ніхто не буде тиснути.

 На попередніх виборах силовиків і суди активно використовували в політичних розбірках (явний адмінресурс нібито зник, але страх лише посилився), на цих виборах їх взагалі усунули від контролю. Сьогодні недоліки попередніх виборчих компаній здаються смішними, виборці мали альтернативу, а на цих один опонент був видавлений з країни, а іншого випустили лише перед виборами. Звісно цей кандидат не міг надолужити три роки ув’язнення і поливання брудом, а блокували, лікували і поливали брудом не лише кандидатів в президенти, а й усіх кого не змогли навернути. Контролювати процес волевиявлення на дільницях наважилися лише західні спостерігачі, тому не важко здогадатися хто контролює порядок на дільницях… 

 Нинішні вибори проходять в екстремальних умовах. Моживо, саме тому місцева преса не друкувала ні передвиборчих програм кандидатів, ні списків виборчих комісій.

 На попередніх виборах соціологи теж воювали між собою. На цих виборах вони проявляють підозрілу одностайність, а показники одного з опитувань про очікувану явку на заході країни в 95% були дуже схожі на попередню легітимізацію сценарію 2004 року. 

 Ми були позбавлені нормальної виборчої компанії  з боротьбою ідей, програм і команд. Залишається надіятися, що у виборців не вкрадуть їх голоси.

P.S. Не дивно що переможці захотіли негайно повторити свій успіх на дострокових парламентських виборах. От тільки існує великий ризик, що система знову дасть збій з побічним ефектом і ці вибори виграє якийсь розпарений проект. Зауважу, виграє не досвідчений політик, виробничник і фінансист, не досвідчений воєний, не успішний губернатор. І навіть не люди, які очолювали майдан.

В результаті маніпуляцій обезбашених технологів і медійвників більшість зформують не регіонали, які 20 років розбудовували свою партію і за яких на минулих виборах проголосувало пів країни. Не Батьківщина, і не Свобода, які мають розгалужену багаточисельні мережі осередків по всій країні. Ось до чого вони можуть догратися, а надалі вибори будуть вигравати якісь розпарені проекти. Саме тому не варто погоджуватися на перевибори до затухання цієї медійної хвилі жахаючих новин. Інакше результати виборів можуть бути катастрофічними...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.