День перемоги. Над провокаціями.

05 травня 2017, 18:10
Власник сторінки
0
34

На травневих святах повторюється одне й те саме

З початку війни на сході України з наближенням травневих свят повторюється одне й те саме: проросійські сили бажають з розмахом «відмічати» День Перемоги, націоналістичні сили бажають їм завадити, а нещасні ветерани залишаються заручниками цієї ситуації. Ось і цього року телеканал «Інтер» планує підлити масла у вогонь, анонсувавши проведення у столиці пішої ходи «Безсмертний полк». Це коли замість померлих ветеранів їх фото нестимуть їх діти чи онуки.

Все це зрозуміло, люди старої формації все своє життя звикли вшановувати пам'ять героїв Другої світової війни, тому що для них це була подія, можливо, всього життя. Але проводити такий захід у країні, яка знаходиться у стані реальної війни, де кожного дня гинуть бійці на фронті, де кожна п’ята родина переживає втрату своїх рідних на цій війні, як мінімум блюзнірство. Україна переживає лихі часи своєї, вистражданої на вирі Революціії гідності війни. У нас тепер своя нова історія, нові герої, нові втрати… І вшановувати тепер ми повинні полеглих під час бойових дій на Сході, які віддали своє життя за незалежність держави.

Адже не можна вічно вшановувати пам'ять ветеранів однієї, окремо взятої війни, коли світ кожного дня переживає нові і нові війни. Та і ветеранів другої світової вже майже не залишилось. Навіть якщо хто з них пішов воювати у юних 18 років, то на тепер самому молодому ветерану ВВВ повинно бути як мінімум 93 роки. Багато хто дожив до такого віку? Але ветеранів з кожним роком на парадах чогось не меншає. Хто ж тоді вдягає кителі з орденами-медалями і моложаво приймає вітання з перемогою?

Не будемо забувати, що для професійних провокаторів, на кшталт Віктора Медведчука це не проблема. Якщо потрібно він вдягне сотню-другу псевдо ветеранів у георгіївські стрічки, аби тільки намалювати потрібну для ватних телезомбі Росії картинку. І ще й молодиків у камуфляжах проплатить, щоб ті майстерно напали і побили ветеранів. І на місці події першим, як завжди, Lifenews опиниться. Хоча цього року може «Інтер» приєднатися.

Але вони не розуміють, що спекулюючи на темі побиття ветеранів ВВВ вони лише дратують українців, що переживають наразі власну війну у новітній історії незалежної держави. А вата – да, вона це сприймає на «ура». Чемні учні кремлівської пропаганди вже з нетерпінням очікують «звірячого побиття» #аніжевєтєранов, щоб лишній раз переконатися у люті ненависних бандерівців.

Давайте будемо мудрішими. Зрозуміло, що реальних ветеранів ВВВ ніхто чіпати не буде, це дійсно чи не єдине свято для них залишилося. А от всім іншим «ряженим» слід бути дуже обачними перед тим, як знову утворювати провокації проти самих себе. Бо такі витівки вже не пройдуть, а патріотичний вогонь ненависті проти телеканала-провокатора може спалахнути з новою силою.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.