Іловайська трагедія

19 серпня 2020, 16:54
Власник сторінки
0
56

Іловайська трагедія

В ході російсько-української війни 28 серпня 2014 року українські війська і добровольчі батальйони, що брали участь у наступі в районі Іловайська, попали в оточення, при виході з якого втратили понад тисячу чоловік убитими, пораненими, полоненими і зниклими без вісті.

З того часу, наказом Президента України 29 серпня призначено день вшанування пам’яті Іловайської трагедії або «Дня пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни».

Щоденна саможертовна відданість та героїчність українських військових, волонтерів та просто патріотів кісткою стала поперек горла окупантам, і єдиним виходом для них залишилися спроби дестабілізувати, а простіше кажучи «розхитати» суспільно-політичну ситуацію в нашій країні зсередини.

Через велику кількість «псевдопатріотичних» пабліків та груп у соціальних мережах (особливо, мережах російського походження) «рука крємля» знову і знову атакує свідомість громадян закликами «виходити на майдан» та «скидати владу», і чомусь ці заклики активізуються саме перед днем жалоби.

Велика кількість фейкових «ніби-патріотів» у вищезгаданих соціальних мережах підтримують заклики до повалення діючої влади України зовсім не розмірковуючи про наслідки своїх дій.

Відволікання уваги громадян України від зовнішньої агресії країни-окупанта та зтравлювання українців між собою надасть змогу агресору  знайти те слабке місце та зруйнувати єдність держави зсередини.

Заклики до масових заворушень, бійок та агресії один до одного, які можуть пролунати в день, коли треба згадати загиблих та молитися за їх безсмертні душі – це цинічна спроба забрати у нас залишки того «святого», що робить нас українцями, - єдності у боротьбі із ворогом, впевненості у своїх побратимах та відчуття підтримки, відчуття того, що ти не один.

Будьте пильними! Перевіряйте інформацію та керуйтесь своїми мізками, а не настановами ворожих пропагандистів. Не дайте ворогу зруйнувати вас самих же.

Не забувайте під час заходів з нагоди прийдешніх свят та пам’ятних днів звертати увагу на все підозріле, що «кидається в очі», чи то предмети чи то заклики або сумнівні публікації, щоб викликати паніку, бо ворог поруч і не бажає нам спокою та злагоди.

Також, не забувайте про дотримання карантинних вимог.

Бережіть себе!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.