День міста Дніпро

11 вересня 2020, 20:22
Власник сторінки
0
17

День міста Дніпро

Святкування «Дня міста» у Дніпрі проводиться з 70-х років ХХ століття, а з 2001 року був прийнятий Статут та затверджена офіційна дата відзначення свята, яка в 2020 році припадає на 13-те вересня.

Офіційно місто було засновано під час візиту Катерини Другої, яка заклала перший камінь у будівництво Преображенського собору 9 травня 1787 року. Колишній Катеринослав на Кільчені був залишений в ранзі центру повіту і незабаром «переведений» на місце сучасного Новомосковська (на той час – село Новоселиця).

Багато різних назв мало наше місто, проте у травні 2016, згідно виконання закону про декомунізацію, місто нарешті (і маємо надію, що остаточно) змінило назву на лаконічне, але «звучне» Дніпро!

Урочисте відкриття святкування «Дня міста» традиційно пройде біля пам’ятника почесного громадянина О. Поля, інші святкові та розважальні локації будуть розташовані по всьому місту і кожний охочий знайде щось особисто для себе.

Проте, напередодні виборів, різні політичні сили та наближені до них громадські організації можуть забажати перетворити цей важливий для усіх громадян день в «день агітації», кінцевою метою якого стане боротьба за електорат за будь-яку ціну.

Наразі, усі політичні сили вступили у фазу «активної боротьби» та не погребують акціями «брудного піару», перетворюючи світле свято на казна-що!

Радикальні громадські організації (на акції яких у робочі будні збираються від сили 10 чоловік) можуть забажати «засвітитися», використовуючи відпочинок людей у власних цілях та гомоніти вам на вухо свої гасла під час святкування.

Тому закликаю вас! Не давайте цим «ПП» та «ГО» відпрацьовувати кошти «спонсорів» за рахунок свята, не слухайте їх, не приймайте участь в їх заходах, а просто відпочиньте, ви це заслужили!

Також, хотілося акцентувати Вашу увагу на те, що незважаючи на мирне небо у Дніпрі, на Сході України йде війна. Наші військовослужбовці героїчно стримують російську агресію і дають нам можливість спокійно святкувати. Проте ворог підступний, будьте пильними, якщо побачите якісь підозрілі предмети або осіб, дії яких вам здадуться дивними – одразу повідомляйте про це працівників правоохоронних органів. Цим самим ви зможете зберегти себе та оточуючих.

Крім того, не забувайте, що той самий коронавірус нікуди не дівся, і кожного дня в Україні фіксується понад 2000 нових хворих.

Бережіть себе, піклуйтеся про себе, любіть себе та наше місто. Ваша безпека у ваших руках!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.