Чому Арсен Аваков має надалі працювати

08 лютого 2017, 10:30
Власник сторінки
Член ГО "ПОСТУП", активіст, журналіст
4
5365
Чому Арсен Аваков має надалі працювати

Є мінімум сім причин чому Аваков має продовжувати працювати в уряді

> Я не буду багато говорити, але по суті. Що ці всі реформи були ще започатковані у попередні роки. А лише зараз ми маємо можливість спостерігати за першими позитивними результатами реформ в МВС.

> Реформа поліції дала можливість простим громадянам більше довіряти правоохоронним органам, ніж старій міліції. Започатковані міністром Аваковим реформи вже зараз демонструють позитивні тенденції в роботі та ефективність самих дій Нацполіції. 

> До речі, підвищення відповідальності та ефективності дій поліцейських від патрульного до слідчого корегуються в контексті з останніми структурними змінами у структурі поліції, а саме: новим штатним розкладом та новими підвищеними окладами поліцейських. Таким чином, підвищені оклади - реальна оцінка праці та ризиків - дали свій ефект, додалося відповідальності та поваги до своєї роботи та результатам праці поліцейських. Це поки що перші штрихи і, безперечно, ще є дуже багато проблем. 

> Проте є дуже багато "але". Нагадаємо, що багато діячів, які незадоволені діяльністю міністра Авакова, шукають в усьому, що робить міністр, один негатив. Роботу міністра має оцінювати суспільство та громадськість саме по реальним реформам в міністерстві, а не по дописам у фейсбуці всілякими там шатунами. А якщо серйозно, то справа "диванної сотні" живе: мережеві хом"ячки, які всім завжди незадоволені, крім своєї бездіяльності, готові критикувати любого і кожного, аби тільки не говорити правду про свою бездіяльність.

> Аваков за час своєї роботи на посаді міністра зумів провести масштабну реформу МВС, створивши Нацгвардію та Нацполілію, наслідком якої став спокій на дорогах та в містах, опитування громадської думки тривалий час показують, люди почуваються безпечніше у своїх містах після появи підрозділів Нацполіції. Внаслідок проведеної реформи поліцейським стало бути престижно, відбулося покращення безпекової ситуації у Києві, яке вираховується співвідношенням вчинення злочинів до розкриття злочинів, що значно покращилося в позитивний бік. Пограбувань, розбійних нападів, незаконного заволодіння транспортними засобами стало вдвічі менше в порівнянні з аналогічними показниками минулого року. 

> І ще одним показником ефективної роботи міністра є те, що в областях розпочали запускати роботу сервісних центрів МВС, що є дуже зручним для громадян. 

> Але що ми бачимо в процесі політичної боротьби замість посутньої дискусії? Намагання нав"язати думку, що міністр Аваков все робить неправильно, не деталізуючи і не конкретизовуючи, всілякими засобами намагаючись донести до громадськості весь негатив на його адресу. Але, на моє глибоке переконання, не буває все погано і не може бути все не так. Буває упереджене ставлення, помножене на особисті амбіції та політичну боротьбу. А отже, усе, що протягом останнього часу відбувається навколо реформ в Україні - все те є політичним замовленням з дискредитації Яценюка, Авакова та команди. Але не все так погано. Люди команди Яценюка продовжують залишатися в уряді та проводять реформи. Команда міністра Авакова - на шляху реформ МВС, команда міністра Петренка реформує юстицію, команда Пишного робить Ощадбанк сучасним та зверненим до людей. На мою думку, треба час, щоб оцінити широту задумки команди реформаторів.

> У будь-якому разі я вважаю, що при будь-яких обставинах Арсен Аваков має працювати для того, шоб успішно завершити розпочаті ним же реформи. Тому якщо замість Гройсмана поставлять нового прем'єра, Аваков має залишитися в уряді, адже він на своєму місці.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.