Перші позитивні реформи в МВС та Нацполіції

27 грудня 2016, 08:06
Власник сторінки
Член ГО "ПОСТУП", активіст, журналіст
0
1403

Перші позитивні результати реформ в МВС ми маємо змогу спостерігати в Україні вже зараз


Реформа поліції дала можливість простим громадянам більше довіряти правоохоронним органам, ніж старій міліції. Започатковані міністром Аваковим реформи вже зараз демонструють позитивні тенденції в роботі та ефективність самих дій Нацполіції. Статистика даних з профілактики та розкриття злочинів останнього місяця обнадіює. 

На сторінці у "FACEBOOK" міністр запевнив, що це не "намальовані показники", а реальна статистика нового моніторингу міністерства. Підвищення відповідальності та ефективності дій поліцейських від патрульного до слідчого корегуються в контексті з останніми структурними змінами у структурі поліції, а саме: новим штатним розкладом та новими підвищеними окладами поліцейських. Таким чином, підвищені оклади - реальна оцінка праці та ризиків - дали свій ефект, додалося відповідальності та поваги до своєї роботи та результатам праці поліцейських. Це поки що перші штрихи і, безперечно, ще є дуже багато проблем. 

Проте є дуже багато "але". Дуже багато діячів, які незадоволені діяльністю міністра Авакова, шукають в усьому, що робить міністр, один негатив. Роботу міністра має оцінювати суспільство та громадськість саме по реальним реформам в міністерстві, а не по дописам у фейсбуці всілякими там шатунами. А якщо серйозно, то справа "диванної сотні" живе: мережеві хом"ячки, які всім завжди незадоволені, крім своєї бездіяльності, готові критикувати любого і кожного, аби тільки не говорити правду про свою бездіяльність.

Міністр Аваков за час своєї роботи на посаді міністра зумів провести масштабну реформу МВС, створивши Нацгвардію та Нацполілію, наслідком якої став спокій на дорогах та в містах, опитування громадської думки тривалий час показують, люди почуваються безпечніше у своїх містах після появи підрозділів Нацполіції. Внаслідок проведеної реформи поліцейським стало бути престижно, відбулося покращення безпекової ситуації у Києві, яке вираховується співвідношенням вчинення злочинів до розкриття злочинів, що значно покращилося в позитивний бік. Пограбувань, розбійних нападів, незаконного заволодіння транспортними засобами стало вдвічі менше в порівнянні з аналогічними показниками минулого року. 

І ще одним показником ефективної роботи міністра є те, що в областях розпочали запускати роботу сервісних центрів МВС, що є дуже зручним для громадян. Коментуючи на сторінці у "FACEBOOK" про перші результати роботи, міністр Аваков перш за все ділиться позитивними наслідками проведених реформ в МВС. "Я вирішив показати вам три таблиці внутрішньої статистики МВС, які стосуються Нацполіції, вирішив поділитися позитивом", пише на сторінці у "FACEBOOK" міністр: https://www.facebook.com/arsen.avakov.1/posts/1230360483720722?pnref=story 

Але що ми бачимо в процесі політичної боротьби замість посутньої дискусії? Намагання нав"язати думку, що міністр Аваков все робить неправильно, не деталізуючи і не конкретизовуючи, всілякими засобами намагаючись донести до громадськості весь негатив на його адресу. Але, на моє глибоке переконання, не буває все погано і не може бути все не так. Буває упереджене ставлення, помножене на особисті амбіції та політичну боротьбу. А отже, усе, що протягом останнього часу відбувається навколо реформ в Україні - все те є політичним замовленням з дискредитації Яценюка, Авакова та команди. Але не все так погано. Люди команди Яценюка продовжують залишатися в уряді та проводять реформи. Команда міністра Авакова - на шляху реформ МВС, команда міністра Петренка реформує юстицію, команда Пишного робить Ощадбанк сучасним та зверненим до людей. На мою думку, треба час, щоб оцінити широту задумки команди реформаторів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.