Діти як елемент політичної боротьби та спроб впливу на батьків

06 грудня 2016, 09:49
Власник сторінки
Член ГО "ПОСТУП", активіст, журналіст
0
14749
Міщенко Валерій

ВИКОРИСТАННЯ ДІТЕЙ ВИСОКОПОСАДОВЦІВ В ЯКОСТІ МІШЕНЕЙ ДЛЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ АТАК ЯК ЕЛЕМЕНТА ПОЛІТИЧНОЇ БОРОТЬБИ ТА СПРОБ ВПЛИВУ НА БАТЬКІВ

Історія найяскравіше проявилась ще у 2005 році під час організованої інформаційної кампанії з дискредитації Президента Ющенка. Тоді мішенню став син Президента Андрій . Всі, хто знав Андрія Ющенка, тоді казали, що він неконфліктний та спокійний студент, батько якого став Президентом України. Він не займався бізнесом і політикою, просто жив студентським життям. А його прив"язали до так званих "любих друзів", яки стали символом корупції зусиллями жовтої преси. Хоча, всі подальші розслідування продемонстрували, що це все була інформаційна бульбашка, ніякої корупції тоді ніхто не знайшов. Хоча в політичному плані втратили усі, Тимошенко - прем"єрство, Зінченко - посаду в Секретаріаті Президента, Порошенко - посаду Секретаря РНБО, Ющенко - будь-які надії на другий термін. Тоді виграв Янукович.

При його президентстві, до речі, демонізовували його старшого сина. Всі ЗМІ наперебій повідомляли, що він очолює корупцію в Україні, 
впливає на всі призначення і особливо на свого батька - Президента Януковича. Хоча усі, хто хоч трохи знав Януковича, стверджували, що на нього було практично неможливо впливати. Тоді взагалі ходили чутки, що інформаційну кампанію проти Олександра Януковича фінансувала так звана команда "младореформаторів" на чолі з Арбузовим та Клименком.

Хто в результаті виграв - питання риторичне.


Що ж ми бачимо після Революції Гідності? Те саме. То син Президента Порошенка "незаслужено" став депутатом,
то син Пашинського якийсь "не той" департамент очолив, то син Луценка "якось не так" воював в АТО і "якимись не такими" квартирами володіє, то донька Котвіцького "не таку, як треба" сумку купила, син Грицака "якось неправильно" робить кар"єру в прокуратурі, а син Авакова "не ті рюкзаки" комусь пропонував.

Якщо подивитись ці всі повідомлення, а також багато інших, то складається стійке враження, що все це елемент запущеного

довготривалого проекту системної дискредитації
влади на всіх рівнях з використанням цинічних, і дуже часто брехливих, звинувачень у бік рідних. Звичайно, ніхто не ідеальний, дуже часто рідні самі підставляють своїх близьких-високопосадовців, потрапляючи у різні історії.

Але суспільству системно та штучно нав"язують думку, що всі діти високопосадовців - мажори, неуки та кар"єристи
в найгіршому розумінні цього слова. Тоді постає питання: що, дітям президента треба бути безробітними та не мати жодних амбіцій?

Але треба замислитись над тим, хто буде вигодонабувачем в результаті цих всіх дискредитаційних заходів, і головне - хто замовник.
Запрошую до дискусії. Шатунозаклопотаних прошу не турбувати .
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.