Cепаратисти Донбасу: Мірошник – проросійський рупор

19 квітня 2014, 06:15
Власник сторінки
журналист
0
49
Cепаратисти Донбасу: Мірошник – проросійський рупор
Родіон Мірошник назвав українців "недонацією"

Скандально відомий не тільки на Луганщині, а й в усій Україні, тепер уже колишній гендиректор ЛОДТРК Родіон Мірошник звільнений із займаної посади, але має намір відстоювати свої права в судах.

У події пан Мірошник вбачає цензуру і тиск з боку київської влади і вважає , що звільнення сталося з ним виключно з політичних мотивів. Наказ про звільнення датований і підписаний 9 квітня, головою Держкомітету телерадіомовлення України Олегом Наливайко.

 

Колишній гендиректор телеканалу називає своє звільнення бажанням Держкомітету «підлити масла у вогонь між південним сходом і центром» , про це він і заявив на прес-конференції в Луганську.

 

«Я був викликаний до Києва в Держкомітет телерадіомовлення , де на нараді мені сказали: у тебе два вибори - або ти пишеш заяву за власним бажанням, або ми тебе звільняємо, розриваючи контракт. Я сказав, що не бачу підстав писати заяву за власним бажанням, і бажання такого немає. Будь-яке розірвання контракту з керівником телекомпанії, яка займає на сьогодні перше місце серед двадцяти восьми регіональних державних телерадіокомпаній, повинно мати під собою вагомі підстави, - розповів Родіон Мірошник, повернувшись до Луганська.

 

Тут треба більш детально розповісти про роль Родіона Мірошника у подіях в Луганську і на Донбасі.

 

До 2004 року Мірошник очолював прес-службу Луганської ОДА. У 2004-2006 рр. - голова правління ЗАТ «ЛОТ», наприкінці 2006 року - був прес-секретарем Віктора Януковича, 2006-2010 рр.. - Генеральним директором державної організації Луганська ОДТРК. 29 квітня 2010 призначений на посаду заступника голови Луганської обласної державної адміністрації з питань гуманітарної політики. В даний момент депутат Луганської обласної ради від Партії регіонів.

 

Про антиукраїнську позицію Мірошника свідчить хоча б ця його цитата:

 

«Украинский язык притесняют, украинский язык надо защитить". Что это за язык такой несчастный, что его надо защитить от всего, и он должен расти в оранжерее? Выходит, что если мы учим детей на этом языке, то лишаем их всего, растим просто недорасу. Людей, которые лишены огромного объема знаний, которые приходят на русском, английском языке или другом. Нам могут сказать: ты на каком языке выступаешь, на русском? До свидания! В какой-то момент на нас закрыли глаза и сказали: ладно, поговорите, выдайте газетку на русском, ладно, уже как-то пообщайтесь в школе на русском, но это до поры до времени. В лучшем случае могут уволить или лицензии лишить. Поэтому мы и настаиваем на принятии данного закона, который никоим образом не ограничивает украинский язык».

 

Крім того, Родіон мірошник, як депутат облради, ініціював заборону на Луганщині партії «Свобода». Він є одним із відомих лідерів сепаратистського проросійського руху. Через Мірошника на сепаратистів впливає голова фракції ПР у парламенті, нардеп Олександр Єфремов.

 

Але показове звільнення депутата облради від «Партії регіонів» Родіона Мірошника , з посади директора Луганського обласного телеканалу «ЛОТ», не вплинуло на інформаційну політику редакції цього державного ЗМІ. Місце Мірошника , якого СБУ підозрює у сепаратизмі і зловживанням службовим становище, зайняв Віталій Горкуша - «права рука» екс-керівника ЛОТ. Чотири вакансії заступників директора, передбачені штатним розписом обласного каналу , також займають люди підконтрольні Родіону Мірошнику і його «патрону» нардепу Олександру Єфремову.

 

Нинішнє керівництво регіональної телерадіокомпанії, навмисне не афішує наявність однієї вакантної посади заступника директора, щоб не допустити сторонньої людини до керівного складу каналу. Заступник директора ТРК , сьогодні числиться Сорвачева Валентина , яка померла 12.01.14, у керівництві - дружина Родіона Ольга , а так само, бізнес партнер Олег Фітісов і кращий друг Мірошника – Антон Белеміров.

 

Зараз Мірошник показово критикує позицію керівництва Національного телебачення.

 

«Держкомітет з телебачення і радіомовлення на чолі з Олегом Наливайко ввів найжорстокішу цензуру на інформаційні матеріали видаються в ефір у регіональними державними компаніями в ефір у цих областях! Особисто заступник голови Держкомітету Дмитро Кравченко вичитує тексти сюжетів 5 компаній: Луганській, Донецькій, Харківській, Запорізькій та Одеській. Може бути панове керівники забули, що в Україні цензура заборонена?», - вважає Родіон Мірошник. 




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.