У демократичній Америці назріває бунт

15 липня 2024, 11:21
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
42
У демократичній Америці назріває бунт

В Америці останнього десятиліття, Трамп - це діяч, що не звалився з Місяця.

А авторитарній Росії нічого не загрожує. Тому що завжди таке буває. Бандита чомусь усі схильні перевиховувати. Взяти на поруки. Повірити фальшивому каяттю. Проявити доброту та поблажливість.

Це нормально для суспільства, не особливо обтяженого матеріально. Якщо громадяни не мають особливих проблем, то їм простіше так чинити, щоб зберегти зручний спокій. А наявність проблем штовхає до агресії, яка є виразом стресу і шукає виходу.

На мою думку, важливою причиною радикалізації суспільства, насамперед демократичного, є глобалізація. Концентрація бізнесу, що ставить за мету отримати доходи зі зменшенням потреби в робочих руках, вивільняє великі маси населення розвинених країн шукати виходу вивільненої енергії. Та ще й маси мігрантів, у яких у принципі все добре, теж підігрівають енергію бунту. Занадто довго вони мучилися у своїх країнах від матеріальних проблем, щоб потрапивши у благополучний світ просто заспокоїтися. Вони схильні до бунту. І цим дехто добре навчився користуватися. Ми спостерігаємо як радикалізується Європа. Мудра Британія вчасно відійшла від цього нестійкого світу. Чи надовго?

Чому раніше в демократичному світі завжди вважали, що основою економіки є малий бізнес? Та тому, що він завжди давав зайнятість. А людині, яка має заняття, не залишається часу для дурних думок про бунт. Величезна маса мігрантів в епоху глобалізації не обтяжена пошуками доходів. Їм дають. А жлобство і заздрість до цього світу, штовхають їх у руки радикалів.

В авторитарних країнах та сама проблема. Коли китайцям було чим зайнятися, вони не думали про світові проблеми. Але проблеми прийшли до них самі у вигляді як раз глобалізації. Мала ініціатива приглушена великим виробництвом. Ті ж проблеми у країни-агресорки.

Та й до того, з чого почав. В Америці останнього десятиліття, Трамп - це діяч, що не звалився з Місяця. Це плід потреби в бунті суспільства, що радикалізується. Як власник великого бізнесу він своєчасно адаптувався до нових запитів. І інструменти типу MAGA все ті ж, що ведуть до ще більшої радикалізації. Для чого? А щоб захистити ту саму глобалізацію. І замах на нього, якщо це був замах (у чому я особисто сумніваюся), ніколи не розкриють. Як не було розкрито безліч резонансних замахів.

Настав час докорінно змінювати світові правила. Але в спокійному та ситому суспільстві це не так просто. Ось і йде розгойдування.

І ще. Замах на Трампа найбільше вигідний Росії. Щоб ще більше радикалізувати самого Трампа. І відбити в нього бажання зрушитись у бік допомоги нашій країні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.