Чому Європа і Штати не «зіллються»

12 травня 2023, 16:12
Власник сторінки
Депутатка Бучанської районної ради, волонтерка-міжнародниця
0
35

Мусимо дати відсіч песимістам, які висловлюють "експертну думку" з дивану, що, мовляв, Європа втомилася, а США відволіклися на вибори.

Будьмо реалістами. Ми воюємо з росією західною зброєю. І вся макроекономіка України зараз тримається суто на фінансових вливаннях Заходу і США, хоча це й не так помітно для обивателів. Тому ми дійсно критично залежимо від наших партнерів, так само, як і вони залежить від нас. Бо ми тримаємо фронт а ЄС і Штати - тил. Вони це розуміють і точно не "зіллються".

Storm Shadow і «палаючі» окупанти

Ось вам аргумент. Франція та Великобританія поставили в Україну крилаті ракети дальнього радіусу дії "Storm Shadow", що добряче налякало росіян і змусило їх буквально "закипати" на ворожих форумах і в чатах ТГ. Ці малюки б'ють по цілях на 250 км та летять зі швидкість 1000 км на годину. Вони дуже адаптивні, наприклад, для бомбардувальника Су-24. А також сумісні з літаками "Торнадо", "Міраж 2000" та іншими військовими «крилами». Такий подарунок ЗСУ наші західні партнери зробили напередодні очікуваного контрнаступу.

 Дефіцит бюджету США: «як комарик вкусив»


А ось ще один аргумент. У Штатах дефіцит бюджету на 2023 рік прогнозували на рівні $1,4 трлн. По факту вийде десь $1,6 трлн. Якщо ви порівняєте ці показники з сумами, виділеними на підтримку Україні разом з військовою допомогою, - буде десь $50 млрд. в рік. Порівняли? Тобто $1,6 трлн. і $50 млрд. То про яке «злиття» йде мова? До того ж, вкидання коштів на підтримку України вигідне Штатам. Так, вони з невеликими інвестиціями активно просувають свій військовий бізнес та ще й руками українців б’ють по росії – своєму історичному й стратегічному ворогу.

 

Росія програла свою головну війну


Та й країни Європи вже не «страждають» від інфляції. У війни проти України путін програв свою головну війну – енергетичну. Ціна на газ впала нижче $400, на нафту – стабілізувалася, а на вугілля – знизилася. Таким чином, росія вже не може тримати Європу на «енергетичній голці», яка ще рік тому наганяла чимало страху перед «нафтогазовим монстром».

 

Крім цього росія втратила всі можливі ринки. А Європа як жила, по суті, так і живе, хіба що її «потрусило» трохи. Так що ніякого «злиття» і з цього боку немає, заспокойтеся. До того ж Євросоюз вже підготував для нас 1 млн. снарядів і 1000 ракет. Най буде!

Поповнення в «сім'ї ЗСУ»

Станом на зараз для лав ЗСУ в країнах ЄС вже навчилися 17 тисяч українських військових і до кінця цього року буде ще 30 тисяч солдатів Збройних Сил України. Така якісна підготовка дається взнаки. Українські сили ППО збивають 90-100% російських ракет. В тому числі і завдяки західному озброєнню. Під час масованої атаки на Київ і Київську область 8 травня українські ППО збили 35 із 35 ракет! На кожним таким збиттям стоїть не просто військовий, а фахівець високого рівня, навчений в Європі й озброєний сучасною військовою технікою.

"Цукерочка" на десерт

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив НАТО, що не візьме участь у зустрічі Військового комітету Альянсу через "напружену ситуацію на фронті". Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер. Сказав, що днями отримав листа від головнокомандувача ЗСУ, у якому Залужний пояснив, що не зможе взяти участь у зустрічі навіть через відео зв’язок "з огляду на складну оперативну ситуацію в обороні проти російської агресії".

Так що схрещуємо пальці і допомагаємо нашій армії всім, чим можемо. Слава ЗСУ!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.