Воїн пам’ятай!!! На тебе чекають вдома!!! Збережи себе-заради майбутнього дітей

14 серпня 2020, 22:16
Власник сторінки
0
33
Воїн пам’ятай!!! На тебе чекають вдома!!! Збережи себе-заради майбутнього дітей

Тиша і спокій може обірватися наступної секунди у зв’язку з провокацією противника, але й напруги, як під час бойових дій високої інтенсивності, немає.

Досвід армій різних країн світу свідчить про те, що різке падіння інтенсивності бойових дій стає стресом для військовослужбовців. Здається, чого б переживати, якщо все добре (тихо-мирно, не стріляють). Психіка людини, яка тривалий час була, як натягнута пружина, не маючи можливості розслабитися через постійну загрозу життю перебуваючи у форматі "чорно-біле", може мати складності в адаптації до іншого життя. Складність в тому, що «відключитись» навіть на хвилину боєць не може - адже несе службу на лінії бойового зіткнення. Тиша і спокій може обірватися наступної секунди у зв’язку з провокацією противника, але й напруги, як під час бойових дій високої інтенсивності, немає. От і починають "розпаковуватися" в голові думки, про життя без війни, та почуття на які раніше просто не було часу. Проте, відбувається так, що питання здаватимуться проблемами, непорозуміння трагедіями, ризик необдуманих дій зростає. В цей період надзвичайно важливо бути уважним до себе та своїх побратимів, не залишатися на одинці зі своїми думками, постійно спілкуватися із людьми які тебе оточують, адже різки зміни настрою, часте усамітнення, відсутність сну та апетиту можуть свідчити про розлади психіки.

Звертаємо вашу увагу на рекомендації військових психологів:

• Не нехтуйте засобами безпеки, навіть, якщо здається, що все безпечно;

• Дотримуйтесь правил поводження зі зброєю;

• Діліться з побратимами своїми думками та новинами з дому;

• Пам'ятайте, - завжди є той, кому ТИ потрібен;

• Бережіть себе та один одного.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.