Наші серця мають стати місцем Народження Христа

07 січня 2020, 08:55
Власник сторінки
0
3440
Наші серця мають стати місцем Народження Христа

Бог дав людині свободу. Цей дар є настільки значним та незмінним, що для того, аби не зруйнувати його, не обмежити нашу свободу, Бог Сам стає людиною.


Народження Христа стало доленосною подією, яка вплинула на історію світу і людства найбільше. Важко уявити, якою була б наша цивілізація і чи була б взагалі, якби 2020 років назад у бідному палестинському містечку не народився Син Діви. В той час ця подія залишилася малопомітною. Кілька пастухів, а згодом декілька мудреців зі Сходу, – ось усі, хто тоді змогли наблизитися до таємниці Різдва Спасителя світу. 

Немовля, що своїм плачем вперше сповістило про прихід у світ у невеличкій печері, аж ніяк не могло сприйматися розпусними язичниками та гордовитими іудеями, як Той, Хто має врятувати людство від гріха та рабства дияволу. Для того, щоб осягнути Його місію, потрібні смирення, любов до Бога та духовний зір – все те, що було притаманне простим пастухам та мудрим волхвам.

Сьогодні ж про тайну пришестя на землю Христа Спасителя добре знають люди по всій планеті, незалежно від статі, кольору шкіри, місця проживання та навіть релігійних переконань. З одного боку, це свідчить про вселенське значення Народження Іісуса, а з другого – що спасіння потребує кожен з нас. Можна навіть сказати так: спастися від засилля пристрастей та гріховних звичок, від рабства дияволу та, зрештою, смерті зможе лише той, хто зустрів Народженного Христа. 

Святі отці, розкриваючи нам таємницю Боговтілення, особливо підкреслюють, що Творець неба і землі прийняв на себе людську природу, зробився подібним нам по плоті, і став одним з нас. Чому це так важливо? Адже, Господь міг би одним словом чи навіть Своїм бажанням змінити хід людської історії, проте не зробив так. Чому? 

Тому, що Він дав людині свободу. Цей дар є настільки значним та незмінним, що для того, аби не зруйнувати його, не обмежити нашу свободу, Бог Сам стає людиною і в Собі долає гріх, торуючи таким чином і нам шлях до спасіння. Як говорить Свята Церква, Творець відновлює або новотворить занепале єство Адама. Саме тому, Він Сам називається новим Адамом, а Його Народження є невимовною радістю для всього світу. 

Вітаючи сьогодні всіх православних християн з Різдвом Господа нашого, хочу побажати кожному з нас бути простим і смиренним як пастушки, мудрим та натхненним як мудреці, і любити Бога так, як любила Його Мати - Пречиста Діва Марія. 

Пам’ятаймо, що Христос, народившись у Вифлеємі, має обов’язково народитися і у наших серцях, щоб преобразити їх у величні палаци Духа Святого. 
Христос Рождається! Славімо Його!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Рождество,Иисус Христос,христианство,праздник,православная церковь,УПЦ,християнство,Ісус Христос
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.