Збережемо сім'ю - врятуємо Україну

15 травня 2022, 17:09
Власник сторінки
0
9987
Збережемо сім ю - врятуємо Україну

Сім’я – це основа нашого суспільства, державності та всього того, що ми називаємо «традиційними цінностями». Але, і суспільство, і держава, і традиційні цінності сьогодні під загрозою.

15 травня в Україні відзначається День сім’ї. Зрозуміло, що виокремлення певної дати для того, щоб підкреслити значущість тієї чи іншої події, явища або соціального інституту, не здатне кардинальним чином змінити ставлення суспільства до цього. Проте, акцент з боку держави однозначно впливає на свідомість громадян, а відтак, дає підстави сподіватись, що зміни обов’язково прийдуть. 

Ось і нині, святкуючи День сім’ї на державному рівні, ми можемо констатувати, що сімейні цінності є актуальними сьогодні для України як ніколи. Згадаймо, що з точки зору Церкви , сім’я – це середовище, в якому чоловік, жінка та діти зростають в любові один до одного та Бога, об’єднані однією метою – досягнути Царства Небесного. 

Сім’я – це мала церква. Іншими словами, якщо Церква – є Тіло Христове, то і центром сім’ї, як малої церкви, має бути Сам Христос. Сім’я, як і Церква – христоцентрична. Саме тоді вона міцна і правильна. В іншому випадку, якщо в центрі її не Сам Христос, сім’я – це всього лише сукупність кількох суб’єктів, об’єднаних юридичними документами. Зазвичай, такі об’єдання ненадійні та швидкоплинні.

Сім’я – це основа нашого суспільства, державності та всього того, що ми називаємо «традиційними цінностями». Але, і суспільство, і держава, і традиційні цінності сьогодні під загрозою. З одного боку – жахлива війна Росії проти України серйозно вплинула на нас. Адже, багато сімей вимушено розлучились. Жінки залишились без чоловіків, чоловіки – без жінок. А найстрашніше те, що діти залишились без батьків. Скільки це все має продовжуватись – знає один Бог.

З іншого боку – ворог роду людського продовжує свою війну проти Церкви та Євангелія. Наші споконвічні традиції, більшість тих ціннісних парадигм, які сформували нашу ментальність та наш народ, сьогодні нівелюються або просто знищуються. Вистояти в цих умовах – складно, але необхідно. 

І допомогти нам може тільки віра в Бога та збереження того, що ми називаємо сімейними цінностями.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.