Шахматна партія Зеленського

10 вересня 2019, 09:53
Власник сторінки
менеджер
0
141

слідчі з Нідерландів виконали з Цемахом всі необхідні слідчі дії

Дискусія щодо видачі Росії свідка у справі збиття бойовиками над територією України пасажирського літака рейсу MH17 Володимира Цемаха, продовжується.

Цемаха 7 вересня віддали РФ у межах обміну ув’язненими. Але це ніяким чином не повинно вплинути на слідчий процес. Адже до обміну його допитали як українські слідчі, так і їхні колеги з Нідерландів. Хоча свідчення у суді мали б більшу вагу.

 

Російська Федерація як член Ради Європи юридично зобов’язана боротися з безкарністю. Тому вона повинна надати слідчим у справі знищення літака рейсу МН-17 доступ до Володимира Цемаха.

Про це заявила глава комітету ПАРЄ з правосуддя та прав людини Турхільдур Сунна Еварсдоттір, повідомляє UATV з посиланням на Укрінформ.

“Той факт, що Україна дозволила (Володимиру – ред.) Цемаху відправитися до Росії, не означає, що він більше не зобов’язаний до співпробітництва у межах розслідування цієї жахливої події. Росія є членом Ради Європи та у цьому статусі юридично зобов’язана боротися з безкарністю”, – зазначила вона.

Глава комітету привітала обмін полоненими між Україною та Росією. У той же час вона наголосила, що Володимир Цемах, якого наша держава під час обміну передала РФ на вимогу останньої, все одно має залишатися у доступності влади Нідерландів, яка розслідує справу.

“Я хотіла б додати, що на початку жовтня комітет, який я очолюю, призначить Доповідача, у повноваження якого входитиме оцінка прогресу, досягнутого у розслідуванні цієї трагедії та притягнення винних до відповідальності”, – додала Турхільдур.

Разом з тим, Президент України Володимир Зеленський зазначив, що слідчі з Нідерландів виконали з Цемахом всі необхідні слідчі дії. 

"Його допитали і не тільки перед поверненням   Росію – ред.)… Ми все, що нас попросили  (європейські лідери – ред.), зробили, це було дуже складно, я дуже боявся, що через це у нас міг зірватися обмін", — заявив Зеленський.

І додав, що були люди, які намагалися зірвати обмін ув'язненими, щоправда конкретних імен Зеленський не назвав, сказавши, що не хоче це робити в такий прекрасний день. 

Цю шахматну партію Зеленський виграв...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,Україна,обмен пленными,полонені,Нідерланди,Володимир Зеленський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.