РАБРСТВО РОСІЙСЬКОЇ ЗАГАДКОВОЇ ДУШІ

23 серпня 2019, 12:12
Власник сторінки
0
3639

У цивілізованому світі завжди ставили собі питання, чому серед росіян так мало людей вільних за духом і так багато затиснутих, але агресивних.

Причиною тому коріння походження росіян як конгломерату багатьох племен і народностей, силою об'єднаних адміністративними і духовними скріпами, в ім'я імперської ідеї вузького і не дуже недалекого кола верхів.

Ще класики стверджували, що в Росії раби усюди, знизу доверху, і закликали, заради власного порятунку, наполегливо видавлювати з себе по краплині своє рабство. Ідеологи верхів, щоб прикрити непривабливе і повсемісне рабство, придумали ідеолого-легенду про «загадковість російської душі, яку розумом не зрозуміти, але в яку необхідно вірити». Лихо придумано саме для рабів, мовляв, голову собі раб божий не ламай, зайвими роздумами над своїм убогим життям-буттям, ти головне в Росію віруй і будь цією вірою щасливий, бо іншого тобі твої царі і царьки дати не можуть, та й не хочуть .

Виною російського рабства є історично закрите московське православ'я, яке відрізняється від канонічного православ'я, яке було відірваним, не завжди освіченим, і як правило, диким. У такій релігійній атмосфері могла вирости тільки східна деспотія російського варіанту. При ній здавна росіянину не можна було вільно виїхати за кордон без дозволу, бо влада, що тоді, що нині, побоювалася надмірного спілкування з іноземцями. У Кремлі завжди правила шпигуноманія і параноя, а ті які проштрафилися довго не жили, і вмирали, як мухи.

Але все-таки центром психологічних проблем російського історичного рабства є деспотичне ставлення до російської жінки. Саме тут заритий корінь багатьох російських проблем. У Московії жінок не вчили грамоті і жили вони у батьків в таємних покоях. До сватання обличчя нареченої ніхто з чужих не бачив. Після заміжжя свободи у жінки не додавалося, а тому і проблем ставало більше. Молодий чоловік купував тонко сплетений батіг і за звичаєм вішав її в кімнаті на стіні, щоб раз на місяць карати дружину, демонструючи, таким чином, свою «любов». Так в Росії батіг став символом «щасливого» і покірного подружнього життя. Чим більше чоловік бив дружину, тим стійкіше в оточуючих і у неї самої, складалося уявлення про міцну родинну любов. Обідати дружина мала право тільки з близькими родичами, а в гості ходила тільки на весілля.

Саме так, звідси, у російських мужиків бере свій початок нестримна дика агресія, особливо під горілочку, і байдуже ставлення до людського життя, бо «баби ще народять». Тому Путін дозволяє собі прилюдно міркувати про те, що росіяни, в разі війни, помруть як мученики, правда себе окремо він не назвав готовим померти.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,Украина,пропаганда,фейк,информационная война
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.