«Російський талібан, або сучасна політика Кремля»

09 серпня 2019, 16:03
Власник сторінки
0
3159

Якщо ми подивимось на герб Росії, який має символізувати країну то побачимо, що двоголовий орел хижо дивиться в різні боки у кого б ще чого віджати, заради своєї недоімперської слави.

До отримання Україною Томосу, своєї Духовної Незалежності, на території колишнього Союзу діяв свого роду православний талібан, під керівництвом РПЦ, яка території колишнього радянського союзу незаконно, вважала своєю канонічною. Сьогодні маємо картину, коли український націоналізм захищає свою історичну, етнічну територію, а російський шовінізм нападає на колишню колонію.

По суті, ідея «русского мира» - це прикрита стара імперська ідея переосмислена у російських «головах» сусідніх народів. При цьому ступінь переосмислення повинен бути настільки високим, щоб народи, що потрапили в «російський котел», геть втратили всі аспекти своєї історичної пам'яті. В «русском мире» вона їм не потрібна, там їм нав’яжуть іншу пам'ять «єдино правильну».

Самодержавство російського «духу» - це нова радикальна російська теорія, такий собі «православний талібан». Автор - митрополит Петербурзький і Ладозький Іоан (Іван Снічов, 1927-1995). Суть її в обожнюванні Росії, як «Святої Русі», що прийшла на зміну Радянської Русі. Звідси сакралізація російської армії з її перейменуванням на «воїнство православне», з черговим нагадуванням про «богообраність російського народу» і його духовну єдність з всеросійським правителем. Тільки світ російського самодержавного духу гідний Бога, решту Бог не сприймає. Для Іоанна «Свята Русь» - це не географічне місце, а духовне яке не має кордонів, для Путіна Росія той же не має кордонів. Путіну у цьому новому «православному Талібані» уготована доля «рятівника світу», який у першу чергу треба рятувати від нього самого. Саме звідси і бере свій початок нова кремлівська зовнішньополітична шизофренія у вигляді ідеології путінізму, коли «альфа-самець» хвацько керує стадом.

У новітній московській «православній традиції» «Велика Русь» розпалася на «псевдонезалежні» держави, які необхідно повернути в колишнє православне ложе. І тепер «Велика Русь» трактується Кремлем і РПЦ як «окрема цивілізація», ні менше і не більше. Але цивілізації без цивілізованості бути не може, а де в Росії цивілізованість ?! Її там зроду не було.

Наприклад, Крим вкрадений в Україні, а не завойований. Він просто віджатий, грубим та злочинним шляхом. Тому путінська Росія і платить за вкрадений півострів, накладеними на Росію санкціями. У Росії ще не усвідомили, що санкції - це надовго, на кілька поколінь, поки онуки не повернуть вкрадене дідом.

Найефективнішим механізмом боротьби з усякими «Талібаноми» це міжнародний трибунал як механізм міжнародного суду, бо не засуджений до кінця фашизм, вже обернувся для нас новим «рашизмом».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,Украина,война,пропаганда
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.