Світ чітко показав Росії свою позицію щодо Криму

19 липня 2019, 18:02
Власник сторінки
0
3446

Нещодавно ЄС ще раз акцентувала увагу міжнародної спільноти на те, що ні за яких обставин і ніколи не визнає анексію Криму.

При цьому, в ЄС констатували, що ситуація в сфері безпеки в регіоні Чорного моря, яка інспірована російської анексією Криму, є предметом постійної європейської заклопотаності.

Путінська Росія невиправдано, в черговий раз порушуючи міжнародні договори, використала військову силу у Керченській протоці, незаконно застосувавши вогнепальну зброю, поранивши українських моряків, і силою захопивши їх у полон. Такі агресивні дії Росії - це результат незаконної анексії Криму і досить така слабка відповідь на санкції.

В ЄС особливо стурбовані порушенням прав людини в окупованому Криму. Так, нещодавно російська влада знову провели обшуки у кримських татар і два десятка з них заарештували.

Анексувавши Крим, Кремль, по суті, зламав повоєнний світовий устрій, і продовжує ігнорувати міжнародне право, щоразу втручаючись у внутрішні справи тепер вже далеких від неї країн. В ЄС ще раз підкреслили, що Росія зобов'язана забезпечити вільний прохід всім кораблям через Керченську протоку.

Саме Росія перешкоджає тому, щоб Чорне море стало морем співпраці, а не ескалації збройної напруженості. За даними, що просочилися у ЗМІ, Кремль реально розглядає варіанти розміщення в Криму своєї ядерної зброї. Нині Росія фактично веде неоголошену війну в Центрально-Східній Європі і намагається Чорне, Середземне і Балтійське моря взяти під свій контроль. У цих експансіоністських планах Україна першою стоїть на шляху російської агресивної зовнішньої політики, тому нам так необхідно, щоб ЄС і НАТО мали загальне трансатлантичне розуміння загроз, що виходять від російських дій і намірів.

Три десятка років тому на берегах Чорного моря тільки Туреччина була членом НАТО, але російська експансіоністська зовнішня політика, продовжуючи традиції радянської, змусила країни і народи Чорноморського басейну подумати про свою безпеку і вступити в НАТО. Нині всі країни Чорноморського басейну або вже стали членами НАТО, або виявили бажання приєднатися. Цей факт говорить про те, що російська агресивна зовнішня політика неприйнятна для країн і народів цього морського регіону, тому вони прагнуть не допустити перетворення Росією Чорного і Азовського морів в свої внутрішні моря.

Але навіть анексований Крим не допоможе Кремлю контролювати Чорноморський басейн, бо з кожним днем ​​списку санкцій плата за цю анексію буде зростати, перетворюючись в непідйомний камінь на шиї агресора. Крим все одно доведеться повернути Україні!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,Украина,война,пропаганда
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.