Чим не влаштовує постать Степана Бандери капелана поляків

04 червня 2019, 18:53
Власник сторінки
0
24

Нещодавно Посольство Республіки Польща в Україні, яке очолив Бартош Ціхоцький надіслало листа в МЗС України у зв’язку з виходом телепрограми про С.Бандеру на телеканалі «UA:Перший».

У вказаному листі польські дипломати вимагали від української сторони «припинити відбілювання» українського націоналіста Степана Бандери.
Позицію Посольства Республіки Польща в Україні стосовно С.Бандери одразу підтримав громадянин Польщі, який перебуває в Україні священик Римсько-католицької церкви Ришард Карапуда, який виступив проти встановлення в м. Житомирі пам’ятника Cтепану Бандері. Для цього священик Р.Карапуда звернувся до голови голову Житомирської обласної Спілки поляків Вікторії Лясковської-Щур з проханням написати лист меру Житомира з вимогою не встановлювати пам ятник С.Бандері в м. Житомирі. Р.Карапуда вважає, що С.Бандера є організатором геноциду польського народу.
Вказану антибандерівську позицію Р.Карапуди оцінив Посол Республіки Польща в Україні Б.Цихоцький та запропонував йому підвищення і переведення до служіння в м. Київ.
Постає ряд логічних запитань: чому священик Римсько-католицької церкви виходить за рамки своєї душпасторської діяльності та намагається трактувати українську історію? З якою метою Р.Карапуда піднімає питання спірних сторінок українсько-польської історії? Чи не призведуть його дії до погіршення українсько-польських відносин? Чи має моральне право антиукраїнські налаштований священик Римсько-католицької церкви здійснювати релігійну діяльність в Житомирі, Києві, загалом в Україні?
P.S. Вікторія Щур, як патріот України відмовила громадянину Польщі у написанні звернення не зважаючи на те, що прохання виказав священик РКЦ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Poland
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.