Російський фейк про депортацію українців з Польщі

19 вересня 2023, 16:49
Власник сторінки
0
76

Наразі кількість російських фейків спрямованих проти українсько-польських відносин поступово збільшується.

Вказане пов’язане з можливим загостренням «зернового» питання між Україною та Польщею, чим намагається скористатися рф. 

Останній наратив рф, який активно поширюється в польському та українському інформаційному просторі стосується українських чоловіків, які знаходяться в Польщі. На даний час, нібито Польща готує екстрадицію десятків тисяч чоловіків в Україну.

Це вже не перша російська дезінформаційна кампанія, яка спрямована на те, щоб розхитати польське і українське суспільство довкола теми примусового повернення українських чоловіків та біженців із Польщі до України.

 Повідомлення про нібито екстрадицію українців з Польщі були спростовані польською та українською сторонами.

Усі російські фейки в Польщі та Україні мають ключевий напрямок —стимулювання антиукраїнських та антипольських настроїв в обох країнах. Саме тому, вказані фейки активно поширюються польськими праворадикальними структурами в мережі Інтернет, в т.ч. в середовищі представників польської меншини в Україні. Тому, дуже важливо, щоб українці та поляки спільно вели боротьбу в інформаційному просторі з фейковими новинам рф та могли відрізнити їх від правди.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.