Як польські праві використовують День Незалежності Польщі для проведення антиукр

01 листопада 2023, 17:45
Власник сторінки
0
157

У цьому році Польща святкує 105 річницю незалежності, проте,

активізація польських ультраправих організацій, які мають намір провести т. зв. «Марш поляків» під гаслом «Поляк-господар», у                               м. Вроцлав ставить під загрозу досягнення українських та польських народів в напрямку взаємопримирення у міжнаціональних стосунках між Україною та Польщею.

Організатором вказаного маршу є Яцек Мендлар, який заявляє, що метою акції є висловлення протесту польського суспільства проти українських біженців, а також відповіддю на пасивність польської влади щодо вшанування поляків, вбитих т.зв. «українськими націоналістами». До його запланованої акції також приєдналась керівниця фундації «Wolyń pamiętamy» Катажина Соколовська, яка у соціальних мережах розповсюджує матеріали, які провокують конфлікт між українським та польськими народами.

Польща добре відома своєю націоналістичною активністю, проте, агресивність збоку ультраправих організацій до українського народу під час головного національного свята, не вирішить проблему історичних питань, а лише грає на руку рф, яка залюбки використовує вказані мітинги та марші для проведення антиукраїнських інформаційних акцій з метою дискредитації України на світовій арені.

         Українцям і полякам необхідно пам’ятати непросте спільне минуле та будувати європейське майбутнє на основі стратегічного партнерства зокрема, для протистояння спільному ворогу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.