Демократія проти диктатури: чергові санкції для Росії

26 березня 2019, 10:47
Власник сторінки
0
3024

У Сенаті США представили проект закону, із санкціями за полон 24 українських моряків в Керченській протоці.

У відповідь на агресію Кремля передбачаються санкції проти 24 агентів ФСБ, які вважаються причетними до нападу в Керченській протоці, санкції проти суднобудівного сектора РФ, санкції проти підтримки розробки сирої нафти, а також проти державних енергетичних проектів за межами Росії.

Американські представники неодноразово заявляли, що Росія не мала і не має одностороннього права контролювати Керченську протоку. США і ЄС вважали і продовжують вважати Крим і окуповані частини Донбасу українською територією, з яких Кремлю все одно доведеться піти і виплатити Україні компенсації за завдану їй, її громадянам економічну і моральну шкоди. І з кожним днем ​​сума цього збитку зростає. Держсекретар США Майкл Помпео в кінці лютого ще раз підкреслив, що Крим - це Україна, і він повинен бути повернутий під контроль України. Він нагадав, що світ не забув цинічної брехні, якою Росія виправдовувала свою агресію і маскувала свої незаконні дії по анексії української суверенної території.

В один момент керівництво Росії вирішило, що може в сучасному світі діяти так, як колись діяли диктатори, злочинці і вбивці. Путінська агресія принесла смерть, поранення, позбавлення і страждання, поділ сімей, переселення з нажитих місць. А ті, хто з українських громадян на окупованих територіях вирішив відстоювати своє законне право на свободу і демократичні погляди нині тужить в російських в'язницях. Таких політичних в'язнів від України в російських в'язницях налічується більше 70т чоловік. Демократичний світ вимагає їх звільнення, але путінський режим проводить сталінську репресивну політику, намагаючись через українських політичних в'язнів виторгувати собі вигідніші преференції.

У свою чергу, ще в минулому році Рада ЄС продовжила до 23 червня 2019 року свої обмеження у відповідь на анексію Криму і Севастополя Росією. Це обмеження для компаній і приватних осіб ЄС на діяльність в Криму в торговельно-економічній, фінансовій, інвестиційній сферах, а також в енергетиці і туризмі. Був Крим курортом, а став територією під санкціями і обмеженнями. Триває процес консолідації санкцій, їх посилення та вироблення і інструментарію санкцій.

Під тиском санкцій і суперництва, коли посилиться гонка озброєнь, путінській Росії доведеться поміняти свою стратегію і встати на шлях миру і розрядки. Економічно Росія не має ресурсів змагатися в гонці озброєнь із Заходом, а санкції за агресію проти України і без того знекровлюють її економіку. Плачевний досвід СРСР не був належним чином врахований Кремлем, і він кинувся в авантюру агресії проти своїх суверенних сусідів. Світ з цим не погодився, тепер доводиться відповідати економічно і фінансово. Попереду відповідальність політична і кримінальна.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,Украина,санкции,санкции против России,агрессия России
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.