Чому українки народжують в США

13 грудня 2018, 14:52
Власник сторінки
0
145
Чому українки народжують в США
Джерело зображення: Pilot-Med

Та скільки це може тривати

Заможні українці народжують дітей в США, забезпечуючи дитині американське громадянство і можливість безвізового в'їзду в 164 країни. У Сполучених Штатах, як і ще в трьох десятках країн, діє "право землі" - юридичний принцип, згідно з яким громадянство дітей визначається місцем їх народження, на латині він називається jus soli. Громадянство за "правом землі" буває безумовним і з деякими обмеженнями. В безумовному випадку дитина отримує громадянство незалежно від того, на легальних підставах перебувають в країні його батьки чи ні, який у них тип візи, чи є вони тут платниками податків.


Право стати громадянином США за народженням передбачено 14-ю поправкою до конституції цієї країни. "Всі особи, що народилися або натуралізовані у Сполучених Штатах і підлеглі їхній юрисдикції, є громадянами Сполучених Штатів і штату, в якому вони проживають", - йдеться в тексті поправки. "Право землі" діє в країні з 1868 року, його прийняли після закінчення Громадянської війни, щоб колишні раби могли отримати громадянство. Його не застосовують лише до дітей зарубіжних дипломатів.


Народити за океаном

Крім США ще близько 30 держав надають громадянство за правом місця народження. В основному це країни Північної і Південної Америки, а також Карибського басейну.


"Право землі" в Америці стимулювало розвиток родового туризму по всьому світу. В Україні послуги з "пологів у США" пропонують десятки компаній. Крім громадянства клієнтів спокушають розвиненою медициною, якісним сервісом і вічним літом в Майамі, куди найчастіше пропонують вирушити породіллям.


Залежно від штату, тривалості перебування (мінімум від двох місяців), умов проживання та вибору клініки, за інформацією пологи обходяться українкам в суму від $ 8 до $ 20 тис. Скільки саме наших жінок народжували за кордоном, невідомо. Такої статистики в Міністерстві охорони здоров'я України не ведуть.


Ніякої особливої ​​візи для пологів в США отримувати не потрібно: американська туристична віза передбачає отримання медичної допомоги.


Трамп проти

Незабаром американське вікно можливостей може закритися. Нещодавно президент США Дональд Трамп заявив, що працює над скасуванням "права землі". "Ми - єдина країна в світі, куди люди приїжджають, народжують дітей, які стають громадянами Сполучених Штатів і вважай 85 років потім користуються всіма відповідними благами. Це просто ні в які ворота не лізе, і це повинно закінчитися", - сказав Трамп.


Якщо президент доб'ється свого, це вдарить по жителях багатьох країн. Офіційну статистику американські держоргани не ведуть, але, згідно з результатами дослідження консалтингової компанії Pew Research Center, в 2016 році громадянство США надано приблизно 250 тис.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: США,роды
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.