США звинуватили у бажанні "повалення вільного режиму"

10 грудня 2018, 17:58
Власник сторінки
0
92
США звинуватили у бажанні  повалення вільного режиму

Ніколас Мадуро стурбований втручанням США

США готують державний переворот у Венесуелі. Про це заявив президент Боліваріанської Республіки Ніколас Мадуро, передає інформаційне агентство AVN.

Наразі відбувається координована Білим домом США спроба підірвати демократичне життя Венесуели та здійснити державний заколот проти коституційного, демократичного та вільного режиму, повідомив голова держави. Мадуро пообіцяв найближчим часом зібрати  пресс-конференцію, на якій розповість більше про плани США.

Наприкінці вересня президент Сполучених Штатів Дональд Трамп, заявив що Венесуела - це безлад, який треба прибрати. Того ж місяця газета The New York Times повідомила що спивробітники американської адміністрації встановлювалі контакт із воєнослужбовцямі із Венесуели, які планували повалити державний устрій.

У Венесуелі зростає невдоволення владою президента Мадуро, разом із посиленням економічної кризи у країні. У липні МВФ прогнозував інфляцию до мільйона (!) відсотків до кінця поточного року. У країні спостерігається дефіцит товарів, та постійно вибухають масові заворушення.

4го серпня під час публічного виступу Мадуро у Каракасі, було здійснено спробу вбивства президента за допомогою беспілотних дронів із вибухівкою. Мадуро звинуватив у підготуванні замаху екс-президента Колумбії Хуана Мануеля Сантеса, який доречі отримав Нобелевську премії миру. Також повідомлялося, що у звя’зку з цим було заарештовано 2е високопосадовців- військовослужбовців - генерал та полковник.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: США,Венесуела,світ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.