У сенаті США буде роглянено резолюцію із звинуваченням у вбивстві Хашоггі

07 грудня 2018, 17:06
Власник сторінки
0
85
У сенаті США буде роглянено резолюцію із звинуваченням у вбивстві Хашоггі

Урядовці хочуть через резолюцію офіційно висловити позицію Сенату

У США група сенаторів із двох партій надала до розгляду верхньої палати Конгресу США проект резолюції, вимагаючої покарати наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Салмана за вбивство журналіста Джамаля Хашоггі.

 

У документі йдеться мова про те що спадкоємний принц Королиівства Саудівської Аравії «котролював сили безпеки» під час вбивства, та «грунтуючись на доказах та аналізу даних, наданих цій установі (мається на увазі Конгресу США), Сенат США має значний рівень упевненості у тому, що Мухаммед бен Салман був співучасником жорстокого вбивства Джамаля Хашоггі».

 

У резолюції закликають до адміністрації президента США Дональда Трампа і міжнародного співтовариства, і вимагають "притягнути до відповідальності усі сторони", включаючи також спадкоємного принца Королівства Саудівської Аравії.

 

Авторами документу стали сенатори-республіканці, Тодд Янг, Марко Рубіо, Ліндсі Грем а також демократи Даіан Файнштайн, Ед Маркі, та Крістофер Кунс.

У разі схвалення резолюціїї, вона не буде мати таку силу як закон, однак її прийняття продемонструє  офіційну позицію Сенату США - принц та спадкоємець трону, Мухаммад бен Салман несе часткову відповідальність за вбивство Хашогі.

 

 

Журналіста видання "Вашингтон пост" Хашоггі було вбито 2го жовтня на території генерального консульства Саудівської Аравії у Стамбулі. Туреччина проводить своє офіційне розслідування щодо інциденту.

У зв'язку з цим у королівстві була взята під варту 21 особа, котрим було висунуто звинувачення, а щодо п'ятьох з них прокуратура буде вимагати смертної кари.

 

28го листопада Майк Помпео, держсекретар США та Джеймс Меттіс, міністр оборони США на закритих слуханнях у Конгресі США заявили що прямі докази причетності наслідного принца Саудівської Аравії до вбивства Хашоггі відсутні. Однак пізніше ряд американських сенаторів після закритої зустрічі з директором ЦРУ Джиною Хаспел висловив впевненість, щодо причетності принца до згаданого злочину.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: США,світ,новини
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.