У Мексиці буде відкрито додатковий табір для мігрантів

29 листопада 2018, 18:19
Власник сторінки
0
56
У Мексиці буде відкрито додатковий табір для мігрантів

Кількість людей вимушує владу шукати додаткове місце для розміщення


Національний інститут міграції у Мексиці відкриє другий табір для мігрантів у місті Тіхуана на кордоні із США, куди на поточний момент прибуло щонайменше вісім тисяч біженців із країн Центральної Америки, як повідомляє місцеве видання Debate.  

 

Зі слів голови ради штату по справах мігрантів Родольфо Бохоркеса, найближчім часом буде відкрито додатковій табір у звязку із тим що кількість мігрантів у першому таборі вже перевищила можливість подальшого розміщення.

 Згідно інформації з місцевих видань витрати на створення табору, пошук котрого ускладнився небажанням власників сдавати приміщення для мігрантів,  візьме на себе Національний інститут міграціі.

 

За останніми данними, усього у притулку в районі Тіхуани зібралося більше 8 тисяч вихідців з Гондурасу, Гватемали та Сальвадору. У неділю частина з них зробили спробу прорватися силою, проте вони були зупинені. Американські силовики застосували сльозогінний газ та гумові кулі, що в свою чергу викликало обурення у Мексики, яка вимагає офіційних пояснень з цього приводу.

 

У той самий час влада Мексики оголосили що будуть жорстко реагувати на незаконні дії мігрантів та депортує на батьківщину всіх тих, кто взяв участь у данних акціях. Вже відомо про початок примусового відправлення 98 із приблизно 500 мігрантів, які намагалися прорватися через американський кордон.    


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: США,Мексика,мігранти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.